5 dingen die wij konden waarderen aan Hard Summer Music Festival

Ivo Mollemans | 4 augustus 2016
events

Hard Summer Music Festival is een jaarlijks terugkomend festival en vindt plaats in de Auto Club Speedway in Fontana, Californië (USA). Het festival heeft dit jaar veel commentaar gekregen over slechte planningen en logistiek. Daarnaast zijn er dit jaar drie bezoekers overleden, ook al heeft de organisatie van te voren gezegd haar best te doen om festivaldoden te voorkomen. Om toch ook de goede kanten van het festival te belichten - want die waren er gelukkig ook wel degelijk - hebben wij er 5 op een rijtje gezet.

LEES OOK: Drie festivaldoden bij Hard Summer

De 5 dingen die Hard Summer super deed

1: De muziek

Als er één ding is wat Hard Summer keer op keer goed weet aan te pakken dan is het wel de line-up. Dit jaar stonden artiesten als Ghastly, Rezz, Herobust, Kayzo en San Holo op de stages. Hiermee houdt het festival zich aan de trend om ook kleinere artiesten als headliners op festivals aanwezig te laten zijn. Dit hebben ze jaren geleden ook gedaan met Deadmau5 en Justice.

Natuurlijk waren er ook grotere namen aanwezig zoals Dillon Francis (die er dit jaar voor de zevende keer was), Major Lazer, Porter Robinson, Ice Cube, Pretty Lights en meer.

2: De podia

Ook al was het festival slecht ingedeeld, de stages mochten er zeker zijn. Aan alle stages was hard gewerkt en ze waren allemaal uniek en tof.

3: De camping

Op Hard Summer is het zo dat je beter op het festival kan blijven om een artiest te checken die je nog niet kent, want goede kleine namen zijn er in overvloed, dan teruggaan naar de camping om te wachten tot de volgende artiest op je 'must-see'-lijstje aan bod komt. Na het sluiten en voor het opengaan van het festival waren er genoeg activiteiten om iedereen op de camping bezig te houden.

4: De mensen

Wat een festival uiteindelijk toch onvergetelijk maakt is het publiek. Als de reactie van het publiek keer op keer enthousiast is, worden ook wij (en de artiesten) daar vrolijk van. Ook de organisatie deed zijn best om mensen vrolijk te houden. Zo werden flesjes water gratis weggegeven tegen de hitte en het personeel was altijd bereid te helpen.

5: Het eten

Als je een heel weekend op een festival zit moet je eten goed zijn zodat jij drie dagen lang kan knallen. Dit hebben ze bij Hard Summer zeker ook gedacht want het eten was helemaal in orde. Er was genoeg keus en tijdens de drukste uren werden extra tenten opgezet zodat er geen lange rijen ontstonden.

Conclusie

Kortom, Hard Summer is zeker een festival wat het waard is om een keer te checken. Nu alleen nog maar hopen dat de organisatie heeft geleerd van haar fouten zodat het volgend jaar een nóg beter festival wordt!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws