Ook in 2017 kan je per helikopter naar EDC Las Vegas

Ivo Mollemans | 4 december 2016
events

Het jaarlijkse gekkenhuis dat bekend staat als ‘EDC Las Vegasbelooft ook in 2017 weer flink uit te pakken. Ieder jaar is de line-up gigantisch divers en alle grote artiesten reizen af naar de gokhoofdstad van de wereld om in het Motor Speedway stadion 3 dagen lang te feesten met de bezoekers. Toch heeft ook dit festival één groot nadeel: vervoer van en naar het festival.

Wachttijden bij Electric Daisy Carnival

Iedere bezoeker van EDC weet hoe het is om lang te wachten totdat je eindelijk binnen kan komen bij het stadion. Er worden bussen geregeld door de organisatie om bezoekers op een veilige manier te transporteren, maar er waren ook externe partijen die zelf op en neer reden met bussen. De service van deze externe partijen is verboden geworden en dus zullen de wachttijden bij de bussen van EDC zelf nog verder oplopen. Toch is er een manier om dit te omzeilen.

Per helikopter naar EDC

Je hoeft namelijk niet per se met de bus naar het festival. Je kan ook per helikopter naar het stadion worden vervoerd. Het enige wat je hoeft te doen is even 3000 dollar neer te leggen en jij en 6 vrienden zijn verzekerd van een tijdige aankomst op het festival. Enige nadeel is wel dat je ook nog terug moet. Een retourtje kost je al gauw 5000 dollar en het is dus een prijzige optie. Tickets kunnen ook individueel gekocht worden. Voor 550 dollar heb je voor jezelf een enkeltje te pakken en voor 850 dollar een retourtje van en naar het festival. Naast het vervoer krijg je ook de gelegenheid om in de 1828 meter grote terminal van Maverick te zijn. De terminal zal worden omgetoverd zodat deze geheel aansluit bij het thema van EDC. Daarnaast is het gebouw 90 uur lang onafgebroken open voor bezoekers en hiermee wordt dit het drukste weekend voor Maverick van het jaar.

Een leuke bezigheid is het wel, maar voor die prijs is het misschien toch slimmer om iets eerder te vertrekken zodat je voor de drukte bij de bussen staat te wachten.

LEES OOK: Waarschijnlijk weer geen TomorrowWorld in 2017

Maverick en Insomniac

Dit wordt het zevende jaar op rij dat Maverick Helicopters in samenwerking met Insomniac events helikoptervervoer regelt.

‘Since partnering with EDC nearly seven years ago, helicopter demand to the festival has grown significantly. We have gone from using two aircraft the first year to a fleet of more than 22 helicopters each night.’

Aldus Bryan Kroten, vice president bij Maverick Helicopters.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws