Moogfest komt met anti-discriminatiestage

Ivo Mollemans | 9 februari 2017
events

Het Moogfest festival is een vooruitstrevend muziek en technologie festival dat in Durham van 18 tot en met 21 mei dit jaar gehouden gaat worden. Dat het festival vooruitstrevend is en meer is dan een standaard muziek festival laten ze opnieuw zien met de nieuwe stage die dit jaar aanwezig zal zijn op de plattegrond.

Moogfest staat op tegen discriminatie

De stage wordt de ‘Protest Stage’ en het is de bedoeling dat met dit podium wordt gesproken tegen ‘discriminerende politiek’. Het doel van de Protest Stage is veelomvattend. Het idee erachter is geïnspireerd als een tegenspraak tegen de House Bill 2 van North Carolina. Deze maatregel werd in 2016 door de NC ingevoerd en introduceerde anti-trans restricties voor toiletten in de staat. Ook in Kansas en Texas kwamen soortgelijke wetten van de grond. Toentertijd sprak de organisatie van Moogfest zich ook al uit tegen deze wetten.

LEES OOK: Jackmaster verzet zich tegen seksisme in de scene

Trump

Natuurlijk kan het niet missen dat deze stage ook is gericht op het inreisverbod dat Donald Trump instelde. Daarnaast laat het solidariteit met betrekking tot de Women’s March van 21 januari zien. De grootste inspiratiebron achter de stage heet Bob Moog. Volgens hem kwam innovatie niet door het uitsluiten van mensen en groepen, maar door samenwerkingen aan te gaan. Moogfest beschrijft hun actie als volgt:

‘As one of our key themes this year, Protest will also be brought to life through workshops, installations, conversations, and masterclasses. We will stand in full accord with artists from various communities to collectively celebrate inclusivity and elevate the fight against discrimination here in North Carolina and across the world.’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws