Feesten voor aanplant van nieuwe bomen

Pieter Hiemstra | 21 februari 2017
events

Twintigduizend nieuwe bomen aanplanten in het regenwoud. Met dat doel organiseren De Zware Jongens en Crossovers 'Het Oerwoudt', een feest op 11 maart in de Westerunie Amsterdam.

Feestgangers hoeven zich niet druk te maken over de line-up, want die ziet er prima uit. Met grote namen als Cleavage, Arjuna Schiks en Bram Fidder lijkt de avond nu al een succes. Naast de line-up zorgt de aankleding voor een extra sfeer met een speciale backlight wordt het een jungle vol met 3D kunst, live art. Allemaal voor het goede doel. 

Grootste bosbranden ooit

Door grote bosbranden op Borneo en Sumatra in oktober 2015 raakten grote stukken bos verloren. Het werden zelfs de meest vernietigende bosbranden ooit. Om de eeuwenoude jungle te restaureren, werken alle organisatoren belangeloos mee. Met de opbrengsten moeten er 20.000 nieuwe bomen komen op Sumatra. De naam 'Het Oerwoudt' is met 'dt' omdat het project nog onvoltooid tegenwoordige tijd is. Het moet allemaal nog gebeuren, en hopelijk wordt de benefietavond in de Westerunie een groot succes. 

De avond wordt georganiseerd door Stichting Monkey Business, die zich al twaalf jaar inzet voor het regenwoud op Borneo en Sumatra. Door massale houtkaap dreigen Oerang-Oetans hun leefgebied kwijt te raken, en uit te sterven. 

Heb je zin in een mooi feest ten behoeve van het oerwoud? Tickets zijn voor 15 euro verkrijgbaar via Facebook of de website van de Westerunie. 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws