4 toffe gratis feesten tijdens ADE

Partyscene Redactie | 13 oktober 2017
events

Fotocredits Willeke Machiels

Het grootste dance-evenement ter wereld is natuurlijk de heilige graal voor de diehard feestganger. Maar een hele week ADE kan financieel flink uit de klauwen lopen. Met een ADE pass kun je bij ieder feest naar binnen, maar die kost honderden euro’s (450, als je er niet vroeg bij bent). Zonder die ticket moet je per feest een kaartje kopen, en die lopen al snel op tot 40 euro of meer. Bovendien moet je een week lang je drankjes, slaapplek en eten betalen. Duur festival dus.

Toch hoeft het allemaal niet zo veel te kosten. Er zijn namelijk ook zat gratis feestjes te vinden tijdens ADE! We selecteren er een paar voor je:

MXUP ADE Invasion

No. 129 | Woensdag 18 oktober

MXUP Records is een jong label dat al wat flinke bangers op zijn naam heeft staan in genres van urban tot electro en van trap tot progressive house. Op woensdag organiseren ze hun eigen clubnacht met onbekende maar ongetwijfeld onderhoudende dj’s. Voor iedereen die van een gevarieerde clubnacht houdt en een gratis feestje zoekt.

Line-up:

Axxik  (MXUP)
Dirt Delux (MXUP)
Gigi Regina (MXUP)
N-Sure (MXUP)
Seth Hills (Revealed Recordings)
Teknoclash (MXUP) plus special guest: Joshua Khane (Spinnin’ Records / Amarda)

Mary Go Wild Basement Rave

Mary Go Wild Basement | 19, 20 en 21 oktober

De middagrave van Mary Go Wild is inmiddels legendarisch. Dit kelderfeest blinkt uit in zijn eenvoudigheid, maar weet steevast techno-namen te boeken waar je u tegen zegt. De lineup wordt pas een uur voor aanvang bekendgemaakt. In feite maakt het niet uit wie er staat. Met een grote voorraad bierblikken en knalharde techno is dit altijd een dik feest. Bovendien kun je gratis naar binnen. Zorg dat je op tijd bent, of bereid je voor op een lange rij.

Women of House

The Web | Vrijdag 20 oktober

Het is wat uitgekauwd, een line-up vol vrouwelijke dj’s. Maar goed, van ons mogen er wel wat meer vrouwen worden geboekt op ADE en dit gratis housefeest in The Web maakt daardoor helaas nog een actueel statement.

FRNT ADE Showcase

Bitterzoet | Zondag 22 oktober

Op zondag kun je ADE afsluiten in Bitterzoet. Daar heeft het kleine Amsterdamse label FRNT een R&B, future bass en hiphop avond gepland.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws