Is AIRA de opvolger van de Roland TR-808?

Peter Güldenpfennig | 16 januari 2014
gear


De TR-909 drummachine van Roland heeft wellicht de meest bekende kickdrum-sound als je deze laat horen aan edm-liefhebbers, maar voorloper TR-808 is mogelijk de meest gebruikte drummachine op hitplaten wereldwijd. Nog steeds gebruiken producers veelvuldig de sounds die deze drummachine produceert en een originele TR-808 gaat voor grof geld van hand tot hand. Voor minder dan 2000 euro vind je het apparaat zelden in ieder geval.

De evolutie van de TR-808

Roland heeft nu een video geüpload waarin je eerst een terugblik krijgt op de TR-808, waarna het bedrijf beweert dat het tijd is voor 'the next step'. Vervolgens zien we AIRA in beeld. Zou dit de opvolger zijn van de TR-808? De video lijkt te hinten naar 'ja', ook gezien de titel van het filmpje: 'AIRA — The evolution of the Roland TR-808 Rhythm Machine'. Om welk product het echt gaat weten we nog niet.

KORG

Ondertussen is er ook een afbeelding van het product uitgelekt. Deze lijkt ook in de video voor te komen dus het is goed mogelijk dat het hier inderdaad de AIRA betreft. Als dat zo is, lijkt Roland dezelfde weg te gaan bewandelen als KORG. Die fabrikant bracht vorig jaar hun legendarische MS-20 opnieuw uit. Wellicht krijgen we volgende week meer te horen tijdens de NAMM in Anaheim, Californië.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws