Een DX-synth op je iPad met de FM4

Peter Güldenpfennig | 25 november 2014
gear


Een paar jaar geleden was het ondenkbaar, maar inmiddels is de iPad een haast niet te missen onderdeel van iedere studio setup, en ook in de booth staat de tablet van Apple zijn mannetje. Steeds meer synth-fabrikanten kiezen de digitale route, waar producers en dj's beide wat aan hebben. Meer opties om je productie of dj-set vetter te maken is alleen maar beter, nietwaar?

Een DX-synth op je iPad

Naast de digitalisering van hardware, wordt ook het verleden niet vergeten. Steeds meer klassieke synths krijgen een digitale variant. Primal Audio, een relatief jong bedrijf uit Kopenhagen, draagt bij aan deze digitalisering van klassiekers met een iOS-versie van de klassieke DX-serie synthesizers die Yamaha begin jaren '80 uitbracht. Uiteraard zitten er extra's in en kun je je sounds dikker maken met unisons en te tweaken envelopes om precies het geluid te krijgen wat je zoekt.

Lekker ranzig

Het geluid is dik en vuil, iets wat nogal eens ontbreekt in digitale synths en wat juist die old school-synths zo gewild maken. Primal Audio heeft z'n uiterste best gedaan om zo dicht mogelijk bij de DX-serie te blijven, dus ook puristen kunnen zich vinden in de digitale versie. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Je kunt je voor 99 dollarcent inschrijven via de website van Primal Audio, en dan is de FM4-app van jouw wanneer deze medio december lanceert.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws