Review: The School of House

Lucas Boon | 22 juni 2015
gear


Onze party blogger Denise van de Ree gaat regelmatig voor ons op stap om te schrijven over mooie feestjes. Maar dat Denise serieus bezig is met een carrière in de dance blijkt wel uit het feit dat ze zich heeft ingeschreven bij de gloednieuwe The School Of House. Recent volgde ze de Cursus Event & Organisation aan deze bijzondere school en dat vraagt natuurlijk om een review. Lees hieronder haar bevindingen!

‘Een unieke kans om te leren van de grootmeesters van de dance en je netwerk te verbreden’

Met deze bijzondere woorden beschrijft Jan Maarten Hartong, oprichter van The School Of House, de Course Event & Organisation. Het unieke en innoverende aan dit nieuwe educatieplatform is namelijk dat dance-opleidingen nog niet bestaan. Bij mijn zoektocht naar iets vergelijkbaars kwam ik al snel uit op een conservatorium of kunstacademie. Omdat ik mezelf juist wil klaarstomen voor een professionele carrière in de dance, greep ik de unieke kans om de Course Event & Organisation van The School of House te volgen.


Inmiddels zijn de acht weken van de Course Event & Organisation voorbij en ik begin dit jammer genoeg steeds meer te beseffen. Door het exclusieve karakter van de Course, is de band die ik heb opgebouwd met de cursisten hecht geworden. Toch waren de deelnemers erg uiteenlopend. Zo heb ik zelfstandige organisatoren, werknemers bij evenementenorganisaties, maar ook ambitieuze studenten leren kennen. Ik kon merken dat ik al snel een klik had met de cursisten omdat ik natuurlijk veel raakvlakken heb op het gebied van interesses en ambities.

Tijdens de Course Event & Organisation werden alle facetten van het organiseren van een dancefeest uitgelicht. Aan bod kwamen bedrijfseconomische zaken als financiering, vergunningen en verzekeringen; de creatieve kant: concept, creatie en programmering; promotie en (social) media; en natuurlijk de logistiek en productie.

TSOH kring

Aan de hand van wekelijkse deelopdrachten hebben we in groepsvorm gewerkt aan een eigen feestconcept: van het eerste concept, budget tot aan het script van de aftermovie. Hierbij kregen we enorm veel waardevolle feedback van de betrokken professionals.

Naast de deelopdrachten waren er wekelijks toonaangevende gastsprekers aanwezig. Het college van Sjoerd Wyna, eigenaar van de Amsterdamse club AIR, was een les die me nog heel lang zal bijblijven. Hij vertelde met passie over zijn wereld en bracht ons zijn complete visie op het ‘perfecte feest’. Het legendarische Woodstock is dan ook een van zijn grootste inspiratiebronnen geweest. Door Sjoerd’s luisterrijke verhaal ben ik gaan beseffen wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een evenement.

‘Maak gebruik van de expertise van mensen met wie je samenwerkt’

Een mooie quote van Bardo Roodnat, die hij uitsprak tijdens zijn rondleiding in The Warehouse Elementenstraat. Bardo deelde zijn waardevolle kennis en lange termijn visie met een college dat volledig in het teken stond van productie. Een praktijkles op locatie maakte dit kijkje achter de schermen natuurlijk nog unieker!

Uiteraard zijn er nog veel meer bewonderenswaardige gastcolleges gegeven die ik iedere liefhebber van de dance-industrie zou adviseren om bij te wonen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat ik met deze schat aan kennis en ervaring mijn reis in de elektronische muziek wereld kan vervolgen!

 

Ga voor meer informatie over The School Of House en alle courses naar de website. de eerstvolgende course begint aanstaande woensdag (24 juni) al; schrijf je hier in!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws