TR-REC: Guitar Hero voor producers

Peter Güldenpfennig | 21 december 2015
gear

De Roland TR-808 is dankzij de populariteit van trap weer helemaal terug in de populaire muziek. Dat is ook Roland zelf niet ontgaan. Vorig jaar introduceerde het bedrijf al de Aira-serie, de X0X-serie reimagined voor een jonge generatie producers. Daar blijft het niet bij, want het bedrijf slaat z'n vleugels uit en heeft een daadwerkelijke game ontwikkeld.

​TR-REC: Net Guitar Hero, maar dan anders

De game heet TR-REC en is een ritmegame vergelijkbaar met Guitar Hero voor iOS-devices en Android. In de game vind je sounds die je ook in de originele TR-808 en TR-8 drummachines vindt. Roland heeft de game voorzien van originele dance-tracks waarvan het de bedoeling is dat je met de muziek meedrumt door te tappen. Spelers krijgen een bepaald tijdsframe om een bepaalde toon te tappen op  de maat van de muziek. Doe je het goed genoeg, dan ga je naar de volgende stage. De game begint makkelijk maar wordt gaandeweg steeds lastiger. TR-REC bestaat uit 48 stages en is voorzien van zestien verschillende tracks. 

Leuk is dat je, naast het feit dat het gewoon een leuke game is, indirect meer leert over compositie en het programmeren van drumcomputers. Naast een leuke tijddoder dus ook een prima tutorial game waarmee je spelenderwijs iets leert over het programmeren van step sequencers en drumcomputers. 

Om de app te downloaden ga je naar de officiële site.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws