MixBox2 laat je dj-sets opnemen via iOS

Ivo Mollemans | 9 februari 2017
gear

Voor veel dj’s is het handig als ze hun mixen kunnen opnemen zodat deze later terug te luisteren zijn en je beter kan horen waar er nog eventueel werk aan de winkel wat betreft de draaikunsten. Sommige dj-softwareprogramma’s hebben een ingebouwde optie om direct mixen op te nemen, maar deze functie is lang niet altijd aanwezig. Er kan natuurlijk altijd gebruikt gemaakt worden van het gratis programma Audacity, maar je hebt helaas niet altijd een laptop bij de hand.

MixBox2 maakt opnemen makkelijk

Wel heb je vaak een telefoon op zak en als dat toevallig een iPhone is dan kan dit product je nog wel eens van pas komen. De MixBox2 is een klein apparaatje dat als verbinding tussen je telefoon en de dj-apparatuur kan worden aangesloten. Het maakt het heel makkelijk mogelijk om je mix direct op te nemen en daarbij maakt het dus niet uit of je nou voor publiek staat te draaien of thuis voor een muur.

LEES OOK: De 5 tofste stage-designs allertijden

Het kastje zal je in de toekomst 119 dollar gaan kosten en dat is dus wat prijzig. Het is de bedoeling dat de MixBox2 in maart dit jaar geleverd kan worden. Voor die prijs krijg je echter wel een behoorlijk goed product dat makkelijk te gebruiken, maar bovenal makkelijk mee te nemen is. Het is kleiner dan je telefoon en past dus gewoon in je broekzak. Hierdoor kan je het naar al je gigs meenemen. Het werkt via een plug-and-play-principe en kost niet veel tijd om klaar te zetten. De aansluiting vanaf de mixer is een standaard RCA-kabel vanaf de Record Out-output op een mixer.

‘MixBox2 is powered by the DJ’s iPhone, iPad, or iPod Touch and can record for many hours without any additional external power, removing any audio noise problems associated with using an external USB power supply. During testing impressive power-usage results were achieved: a one hour set used just 10% of an iPhone 7 battery with screen off, and 20% with screen constantly on.’

Audiokwaliteit

Het belangrijkste bij het opnemen van een dj-set blijft toch dat de audiokwaliteit goed is. De MixBox2 geeft met een LED-indicator aan of het apparaat correct is aangesloten, wanneer er een audiosignaal binnenkomt en wanneer het audiosignaal verstoord wordt.

·        This version requires that input signal level is limited to +18dBu.

·        A constant Blue LED indicates signal is present greater than -70dBu

·        A bright red LED flash indicates any peak signal clipping over +18dBu

‘We’ve worked with a group of 500 DJs and promoters over the last year to optimise the original spec of the MixBox and we’ve now added a function that makes a small reduction to the gain automatically when the levels are consistently in the red over a period of time which will rescue sets that might otherwise have been distorted. This is all handled within the MixBox and the app can ‘talk’ to the MixBox which enables us to make ongoing adjustments to the hardware via updates to the app.’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws