Amsterdam 2.0

Jesse | 10 mei 2012
headlines

Cultureel platform Amsterdam 2.0 presenteert kunst op de dansvloer op vrijdag 18 mei.

Amsterdam 2.0 is een kunstenaarscollectief dat met twee benen in de Amsterdamse kunstscène staat. Tijdens deze tentoonstelling/clubnacht exposeren opkomende hedendaagse kunstenaars zich tegen de achtergrond van een eersteklas clubsetting. De avond in de Brakke Grond begint als showcase van de geselecteerde kunstenaars en ontpopt zich gaandeweg tot een artistieke club die verbindingen legt in de stad tussen kunstenaar en kunstkoper, tussen dj en publiek, tussen offline en online.

De exposerende kunstenaars tijdens Amsterdam 2.0 zijn divers en eclectisch. Het heetste designteam van dit moment, Miktor & Molf, presenteert exclusief materiaal. Drie fotografen stellen werk tentoon, zoals Leontien Prenger. Van deze Rietveldalumnus was werk te zien op Fotofestival Naarden en in Foam. Tim Keen , commercieel fotograaf, exposeert zeldzaam en creatief werk op Amsterdam 2.0. Dennis Swiatkowski werkt als foto- en videograaf en toont werk met zijn wortels stevig in de mode wereld.

Multimedia artiest Cara To werkt op de snijvlakken van 3D kunst, animatie, illustratie, schilderen en street art. Schilders RaQuel van Haver en Sean Langedijk hebben toegezegd hun indrukwekkendste werken te laten zien. Grafische ontwerpers Stefan McIntosh en Roelie Vuitton presenteren de artistieke zijde van design en typografie. Alle tentoongestelde werken zijn te koop. Ook is de documentaire fotografie expo Revolution of the Youth te bezoeken.

De sets van de dj's Funky Bompa, J-Baggs, Kristof and DJ Turne krijgen extra diepgang door het live vioolspel van Rebecca Waller. Van deze vooraanstaande Amsterdamse Dj's kun je van alles verwachten. Van Brazilian funk en soul tot hip hop, dubstep en techno.

Check ook http://amsterdam2point0.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws