Cocoon Heroes

Jesse | 22 mei 2012
headlines

Geruchtmakend waren ze altijd al, de Cocoon-feestjes op Nederlandse bodem. Ook aankomende editie, zondag 24 juni, vormt daarop geen uitzondering, met namen als Extrawelt, Chymera en Frank Lorber.

Het Duitse kwaliteitshuis maakt ook nog eens haar debuut in de Noord-Amsterdamse club Undercurrent. Zoals het Cocoon betaamt wordt alles uit de kast getrokken om techno op z'n best te laten horen. Met Extrawelt staat dan ook meteen een legendarische act op de planken. Momenteel tourend met hun In Aufruhr-show brengt het Duitse duo dansmuziek uit het hart, live en gevarieerd. Meeslepende tunes en techno voor de vloer, zoals ook Chymera dat laat horen.

En dan zijn er nog de capriolen van Frank Lorber, officieuze onderkoning van de Duitse technoscene. Stad-, label- en studiogenoot van Sven Väth, al jarenlang verbonden aan diens Cocoon-imperium en wat optredens betreft zeker net zo enerverend. Van eigen bodem komen Olivier Weiter, zelfbenoemd shamaan van de vaderlandse technoscene, maar bovenal een dj die elke zaal boven zichzelf uit kan laten stijgen. Het Amsterdamse productietalent Arjuna Schiks kan eveneens bogen op dergelijke prestaties. Ter vervolmaking van deze line-up mister Frenk Wiersma, grote man achter de Evotions-organisatie met een steeds vaker opduikend dj-talent.

Cocoon Heroes stond aanvankelijk gepland op Strand West. Door gemeentelijke aanstellerij (waar menigeen inmiddels aardig gewend aan raakt) kon dit niet doorgaan en moest er worden verhuisd. Met Undercurrent is een meer dan volwaardige vervanging gevonden. Kaarten kosten 15 euro per stuk in de voorverkoop en 20 euro aan de deur.

Check ook www.evotions.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws