Vlow

Jesse | 5 juni 2012
headlines

In de Amsterdamse HEM Kelder vindt op 9 juni de kick off van Vlow plaats, waarin het spanningsveld tussen house en techno centraal staat.

Vanuit deze gespleten roots zijn er in de loop der jaren talloze subgenres en sounds ontstaan. Door steeds het accent te verleggen op house of techno krijgt iedere Vlow zijn eigen karakter. Deze keer zal het zwaartepunt liggen bij de techno, want in de grote zaal zal er van dik hout, technoplanken gezaagd worden.

Voor deze eerste editie is de Japanse technokeizer Ken Ishii gestrikt; een van de meest innovatieve en experimentele elektronische componisten. Al vanaf de jaren negentig wordt hij gevierd en gevreesd met releases op vooral het klassieke R&S Label maar ook op Richie Hawtin's Plus8. Hoewel stevig verankerd in de klassieke techno, heeft Ishii een unieke sound ontwikkeld waarin je naast Detroit ook sporen terugvindt van twintigste eeuw avantgarde en Britse bleep en breakbeat techno. Onze eigen Amsterdamse Wouter de Moor mag dan het voorkomen hebben van de ideale schoonzoon, op VLOW pakt hij zijn techno roots er weer eens bij. Ook Microove is er bij.

In de tweede zaal verwelkomen we Camiel Daamen, Prunk en Pieter Bote. Deze zaal wordt gehost door McArthur, een legende in menig huiskamer.Voor wat randgarnering en extra beleving zullen de Geheimschrijvers hun aantrede doen. Deze on- en offline tekstcomponisten geven zowel tekstuele eureka-vondsten als slappe oneliners vorm. Kaarten kosten 17,50 in de voorverkoop en 19 euro aan de deur.

Meer info op www.vlow-productions.com.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws