Drift 10 Jaar

Jesse | 21 juni 2012
headlines

Drift bestaat tien jaar en viert dat groots. De organisatie haalt Jeff Mills – The Sleeper Wakes naar Nijmegen om het feest te vieren.

Geprezen om zijn urenlange meeslepende technosets waarin ritmes en frequenties samensmelten tot compleet nieuwe composities. Jeff Mills, grondlegger van de Detroit techno. In de muzikale experimenten van The Sleeper Wakes prikkelt Mills zijn publiek niet alleen auditief, maar ook visueel. Een kruisbestuiving van elektronische muziek en visuele effecten resulteren in een ongekend samenspel.

jeff mills

Mills heeft de totale regie: alles wat je hoort, ziet en voelt ligt in handen van de kunstenaar. Ook het publiek is onderdeel van zijn kunstwerk. Daarmee is hij een van de weinigen die het concept art performance zo ver doorvoert in het nachtleven. Drift heeft de wereldprimeur met de allernieuwste show uit deze serie genaamd: The Jungle Planet. Wereldwijd wordt The Sleeper Wakes maar op enkele locaties vertoont. Ter ere van hun tienjarig bestaan presenteren zij op donderdag 27 september deze exclusieve show in cultuurfabriek de Vasim te Nijmegen.

Tien jaar geleden richtte Brent Roozendaal samen met een aantal andere jonge dj's Drift op. In de loop der jaren is Drift gegroeid tot een ondergronds evenement met landelijke bekendheid waarbij de nadruk wordt gelegd op progressieve house en techno. De eerste grote stap werd gezet toen Drift een vaste clubavond kreeg in poppodium Doornroosje en zich ontwikkelde tot een exclusieve uiterst populaire dansavond.

Meer info op www.driftomtedansen.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws