De plaat van … Benny Sings

marcel | 17 juli 2012
headlines

In de rubriek ‘De plaat van …’ vragen we dj’s, producers, promotors en alle andere bekende gezichten uit de dancescene naar hun favoriete muziek tijdens belangrijke gebeurtenissen in het leven. Wat zet Benny Sings op als hij tijdens een gig een sanitaire stop maakt? Wat draait de muzikale duizendpoot als hij de liefde bedrijft? “Seks met muziek op de achtergrond heb ik nooit begrepen.”

Multi-instrumentalist en singer/songwriter Benny Sings behoeft bij muzikale fijnproevers geen introductie. De huisproducer van het Amsterdamse nu-soul en -jazz label Dox Records maakte niet alleen zelf 4 albums, maar hielp ook artiesten als Wouter Hamel en Giovanca een handje met hun lp’s.

Benny Sings is de ultieme reden om het A Day at the Park festival, komende zaterdag in het Amsterdamse Bos, vanaf het begin mee te maken.Hij opent namelijk het ‘From Amsterdam With Love’-podium met een live-set. Voor ons reden om te vissen naar de platen die een rol spelen bij zijn dagelijkse beslommeringen.


Plasplaat: I believe I can fly, R. Kelly.

Seksplaat: Seks met softe muziek op de achtergrond heb ik nooit begrepen. Liever geen muziek, maar als het moet: Michael Whiteline - Cocaine.

 

 

Jankplaat: On Christmas Morning – Michael McDonald. Altijd raak.

Sportplaat: Daft Puk is playing at my house – LCD Soundsystem
 

 

Drugsplaat: Niandra Lades and Usually just a t-shirt van John Fruscianti. Veel als puber onder de invloed naar geluisterd.

Reisplaat: Nou, we hebben net “baby” als zoekterm gedaan in m’n I-tunes, en daar kwam een hele leuke mixtape uit.

Dansplaat: Jaws (original mix) – Gregori Klosman
 

 

Relaxplaat: Alles van Michael Franks

Lachplaat: Alles van Michael Franks

Liefdesplaat: Blossom Dearie - Blossom Dearie sing. Aanrader!
 



Benny Sings 
Day at the Park

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws