DJ Mag nagelt valsspelers top 100 aan de schandpaal

SusanneW | 31 juli 2012
headlines


De DJ Mag top 100 wordt al jaren geplaagd door gerotzooi en fraude. Om dat te ontmoedigen kondigt DJ Mag aan binnenkort de namen te noemen van dj’s die hebben valsgespeeld.
 

De kritiek op de bekendste dj-verkiezing was in de afgelopen jaren niet mals. Vooral het feit dat naamsbekendheid en populariteit van dj's een veel grotere rol lijken te spelen dan skills en podiumkwaliteiten, schiet veel danceliefhebbers ieder jaar in het verkeerde keelgat. Het wordt daarom ook wel 'de verkiezing van het beste dj-marketingteam' genoemd.
 
Ook circuleerde er vorig jaar een filmpje op de interwebs, waarin werd uitgelegd hoe dj’s konden frauderen met de stemmen. Hoewel dit uiteindelijk niet bleek te kloppen, liep het imago van de verkiezing weer een flinke deuk op. En dat er gestemd kan worden via Facebook (bijvoorbeeld met fake accounts) helpt niet bepaald bij de betrouwbaarheid. Vorige week dook er ook nog eens een advertentie op eBay op, waarin een Italiaan stemmen te koop aanbood.
 
DJ Mag ziet dit soort advertenties en het filmpje van vorig jaar als opzettelijke pogingen om de top 100 in diskrediet te brengen. Op hun website melden ze dat er wel pogingen tot fraude zijn, maar dat die aan de achterkant van de stemtool erg duidelijk te zien zijn. Om het gerotzooi te ontmoedigen, kondigen ze aan dat ze deze week namen bekend gaan maken van dj’s die de boel proberen te belazeren.
 
Of deze schandpaal-strategie echt zal werken is nog maar de vraag. DJ Mag deed dit ook al eens eerder in voorgaande jaren en dat heeft blijkbaar niet veel geholpen. Maar goed, we zijn natuurlijk wel nieuwsgierig welke dj’s er dit jaar door de mand vallen. Houd dus de site van DJ Mag de komende dagen in de gaten…
 
Wil je zelf een stem uitbrengen op je favoriete dj, dan kan dat hier tot 29 augustus.

*Update 3/8* Beetje anticlimax: DJ Mag maakt bekend dat tot nu toe slechts één dj wordt uitgesloten van de verkiezing: een zekere Miss Diamond uit Zwitserland. Maar: 'several high-profile DJs are currently under investigation' en 'others will follow over the coming weeks'.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws