Miss Monica stopt met classics

frank | 10 augustus 2012
headlines



Op zaterdag 1 september draait Miss Monica haar allerlaatste classics/oldschool set. Ze is klaar met het draaien van deze muziekstijl die zij al sinds 1993 met veel plezier heeft gedraaid en kondigt een grote ommekeer aan.
 
Bij haar fans staat ze er bekend om: Miss Monica draait muziek met haar hart en dat is duidelijk te zien en te horen tijdens haar optredens. Ondanks haar volle agenda heeft ze besloten om niet langer die muziek te draaien waarvoor ze met grote regelmaat wordt geboekt: classics en oldschool. Na haar bezoek aan de beruchte Club Berghain in Berlijn en Kiesgrube in Duitsland heeft Monica definitief de keuze gemaakt om het "oude" achter zich te laten en zich volledig op het nieuwe te gaan richten: deephouse, techhouse en funky techno, wat niet onbekend is voor deze Grande Dame de House Musique.
 
Miss Monica begon - nadat ze zelf als bezoeker van de eerste feesten al geruime tijd bevangen was door het housevirus - in 1993 met draaien. Dit pakt bijzonder goed uit en binnen een jaar krijgt ze al een vaste avond in de Rotterdamse club Nighttown. Al snel stromen de boekingen binnen en zet ze zichzelf binnen korte tijd op de kaart. Helaas moet ze in 1998 de “concurrentie” voorbij laten gaan wanneer ze door het chronische vermoeidheidssyndroom ME, niet langer door kan gaan met draaien. Na vijf jaar maakt Monica in het jaar 2004 een indrukwekkende comebacktour en is zij weer terug van weggeweest.
 
Miss Monica is duidelijk over haar besluit: "Ik heb mij de afgelopen jaren anders ontwikkeld in mijn persoonlijkheid op energetisch en emotioneel niveau. Dit geeft ook duidelijk een afdruk weer op mijn draaien en muziekkeuze. Stond ik vroeger aardig te stampen, sta ik nu te grooven en mooie tunes te draaien op 126 bpm. Ik ga 100% links of rechts af, omdat ik dit nodig heb voor mijn muzikale ziel. Ik had al langer het gevoel dat ik geen voldoening meer uit mijn sets haalde, en als ik mijn hart volg is dit een logische stap.”
 
In het Recreatiegebied Spaarnwoude te Halfweg neemt Miss Monica op zaterdag 1 september - tijdens het Wooferland festival - afscheid van haar classics en oldschool tunes tijdens een op voorhand al legendarische set. Als house classics festival is Wooferland dé plek voor het afsluiten van een tijdperk. Als slagroom op de taart overhandigt Miss Monica na afloop van haar set haar eigen USB stick met maar liefst 100 van haar favoriete classics aan de winnaar van een speciale winactie. Wil jij kans maken op twee vrijkaarten, een speciale Meet & Greet en vervolgens naar huis gaan met deze USB stick? Doe dan mee met de actie en laat ons weten waarom juist jij deze prijs moet winnen. Stuur je inzending voor 21 augustus naar: info@djmissmonica.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws