Livestream Burning Man 2012

SusanneW | 31 augustus 2012
headlines


Nieuwsgierig hoe het er dit weekend aan toe gaat in de Amerikaanse Black Rock Desert tijdens het fameuze Burning Man Festival? Bekijk dan de stoffige livestream.
 
Toen Amerikaan Larry Harvey in 1986 een houten figuur in brand stak op het strand van San Francisco ter gelegenheid van de zonnewende, had hij waarschijnlijk nooit gedacht dat zijn concept 'Burning Man' in de jaren daarna vele duizenden bezoekers vanuit de hele wereld naar de woestijn van Nevada zou brengen. Ook dit jaar vestigde zich er weer een tijdelijke, zelfvoorzienende gemeenschap, die zich richt op ‘radicale zelfuiting’. Niet alleen in muziek, kunst, dans en kleding, maar in iedere denkbare vorm.
 
De komende dagen is er een livestream/ radiozender in de lucht vanuit Black Rock City, de naam die de bezoekers hun tijdelijke stad hebben gegeven. Van oproepen om ‘de gestolen piratenvlag(?) terug te brengen’ en ‘een verdwaalde gans die in de stad is gespot te redden’ tot een preek van de dominee uit de ‘kerk van het stoppen met shoppen’: geen bericht is te vaag voor deze zender. De nieuwsberichten worden afgewisseld met blokken muziek.

Je kunt hieronder meekijken/ luisteren en met een beetje mazzel komt ook het in brand steken van ‘The Wicker Man’ (zaterdagnacht) in beeld. Burning Man duurt t/m 3 september.

 
(Via Ustream kun je de webcam af en toe zelf besturen)

Burning Man

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws