Melkweg pakt uit met ADE

frank | 26 september 2012
headlines



Ook dit jaar pakt de Melkweg weer groots uit tijdens het Amsterdam Dance Event. Eerder werd al een groot deel van de ADE programmering van dit jaar bekend. Inmiddels zijn hier de nodige programma's bijgekomen en is het programma nu geheel compleet. Grote namen, waaronder 2 Many DJ's, Skream, Len Faki, Soul Clap en Bar9 zijn toegevoegd aan de programmering. Eerder bevestigd waren onder anderen Gui Boratto, Paul van Dyk, John Digweed, Erol Alkan en Dave Clarke. De nieuwe programma's kort samengevat:
 
Op donderdag vindt in de Rabozaal een speciale editie van de vaste Melkweg donderdagnacht Cable plaats. dubstepicoon Skream presenteert hier zijn nieuwe clubconcept Skreamizm, waar hij een set draait met al zijn favoriete muziekstromingen. Disclosure (live), Jacques Greene (dj-set) en Artwork staan hem bij voor een vette nacht vol bassmuziek.
 
Vrijdagmorgen en zondagmorgen om zes uur host Speedy J een Electric Deluxe afterparty tot ver in de middag. Vorig jaar was de afterparty een groot succes, vandaar dat er ditmaal dubbel is uitgepakt. Verwacht de dikste techno van onder anderen Len Faki, Sandwell District, ROD en vele speciale, nog aan te kondigen gasten.
 
Zaterdagnacht komen de Belgen van 2 Many DJ's op bezoek tijdens clubnacht Gravity. De Soulwax broers komen niet alleen: onder anderen Vitalic en The Proxy staan verder op deze monsterlijke electroline-up. In de Rabozaal viert het Londense Chew The Fat tegelijkertijd het vijftienjarig bestaan met onder andere Bar9, Bare Noize, Starkey en Reso. De nacht wordt gehost door de vaste Melkweg clubnacht 50Hurtz; voor liefhebbers van de hardere varianten van dubstep.
 
Zondagavond staat in het teken van de warme house en discosounds van Soul Clap en Wolf + Lamb. De labels treden voor het eerst gezamenlijk op in Nederland en hebben naast hun eigen crews ook PillowTalk en een aantal frisse nieuwe namen uitgenodigd.
 
Amsterdam Dance Event is Europa's voornaamste conferentie voor elektronische muziek en daarnaast het grootste clubfestival ter wereld. Dit jaar vindt ADE voor de zestiende maal plaats.
 
Voor het volledige programmaoverzicht en tickets zie www.melkweg.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws