Project Clean-X Haren

SusanneW | 22 september 2012
headlines


Na de gebeurtenissen in Haren rond het compleet uit de hand gelopen ‘Facebook-feest’, is op datzelfde Facebook een tegenbeweging ontstaan.
 
De initiatiefnemers van deze Facebook-beweging hebben –samen met de rest van Nederland- met verbazing naar de bizarre ontwikkelingen in Haren rond ‘Project X’ zitten kijken. RTV Noord meldt zeker twintig gewonden (waaronder twee zwaargewonden) en NRC bericht over twintig aanhoudingen. Een flink deel van Haren zou eruit zien als een slagveld. Ook werden hulpverleners van ambulance en brandweer gehinderd en aangevallen.
 
Project Clean-X
is vastbesloten om te laten zien dat het ook anders kan: “Vannacht hebben we allemaal toegekeken hoe het dorp Haren werd afgebroken. Iedereen heeft op TV kunnen toekijken. Toekijken is te makkelijk! Morgen is het tijd om Nederland te laten zien hoe een probleem in iets moois kan veranderen, namelijk de oplossing. Project Clean-X zal morgen laten zien dat er niets is dat anderen sneller kunnen afbreken dan dat wij het weer met elkaar kunnen opbouwen”, staat op de Facebook-pagina te lezen.
 
De pagina had vrijdagavond binnen anderhalf uur al meer dan 7000 'likes'. Ze zijn momenteel in overleg met de gemeente en zullen op korte termijn laten weten op welk tijdstip de vrijwilligers met bezems en vuilniszakken zaterdag welkom zijn.

*Update*  De gemeente Haren heeft het aanbod van Project Clean-X om te komen helpen afgeslagen. Ze stellen dat 'extra handen vriendelijk zijn aangeboden maar niet nodig zijn'. We kunnen ons goed voorstellen dat Haren even helemaal de buik vol heeft van Facebook-events. Zelfs als het om mensen gaat die willen komen helpen.

Droeftoeters in actie...


 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws