Album v/d week: Black Sun Empire - From the Shadows

marcel | 25 oktober 2012
headlines




Intro:
De Utrechters van Black Sun Empire timmeren al 15 jaar aan de weg met techy uptempo drum & bass. Het was verrassend dat Kyteman ze opnam in zijn Kytopia-stal. Voor de buitenstaander een vreemde combinatie, maar als Utrechters onder elkaar hebben ze de juiste klik. Het gaat enkel om muziek, puur en zonder concessies. Onlangs kwam met 'From the Shadows' hun vijfde album uit. 

Tekst: Aart Gaasbeek 
 
Genre: Donkere party drum & bass.
 
Bijzonderheden: Hoera, een drum & bass album zonder dubstep!! De drum & bass-scene heeft de afgelopen jaren slim gebruik gemaakt van de dubstep-hype. Veel producers combineren beide werelden of maken definitief de overstap. Black Sun Empire presenteert met 'From the Shadows' een 100% drum & bass -album. Ze doen geen concessies op hun derde langspeler. Geen poging tot rustige luistermuziek maar leveren een '4 to the floor' party album af. Daarop staan enkele verrassende samenwerkingen.  Met onder andere Inne Eysermans van Amatorski, Foreign Beggars en State of Mind, hetgeen zorgt voor de broodnodige afwisseling.
 
Luistermoment: Op de koptelefoon tijdens het hardlopen. Geen betere energie, focus en doorzettingsvermogen dan met drum & bass!!
 
Beste track: De stem van Inne Eysermans zorgt voor een oase van rust in de track 'Killing the Light'.
 



Luister ook eens naar: London Elektricity
 
Oordeel: 7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws