Memphis Maniacs

Jesse | 11 december 2012
headlines

De Memphis Maniacs clubtour komt op zaterdag 15 december naar Perron 55 in Venlo met moddervette mash-ups.

Ruim zes jaar geleden kwam een aantal (toen nog) jongemannen op het lumineuze idee om het concept van mash-ups op een live band toe te passen. Wat langzamerhand onstond was een band die klinkt alsof een dj met meerdere draaitafels knallers uit zeer diverse genres door en over elkaar heen gooit. Maar dan met een ongeëvenaarde live show waar de bezieling, de energie en het entertainment vanaf spat, deels ook als reactie op de vele navelstarende gitaarbands en hoofdknikkende dj's.

De formule bleek te werken. Tijdens de zomer van 2011 overtuigde het mash-up collectief door zo'n 60 zeer uiteenlopende festivals (waaronder Paaspop, Dance Valley, Parkpop, Solar, Concert at Sea, en Valtifest) plat te spelen. Afgelopen winter werd een bijzonder succesvolle clubtour gedaan met dampende uitverkochte zalen en ook in 2012 hebben de Maniacs een drukke en mooie festivalagenda met o.a. een bezoek aan Oerol en de Zwarte Cross.

Najaar 2012 zullen de 'masters of the mash-up' met hernieuwde superkrachten door het ganse land reizen met de supersize clubtour 2012. Ten opzichte van de vorige clubtour zal er heel veel nieuw materiaal zijn, dus bereid je voor op een adembenemende avond waarbij de grenzen tussen genres, waanzin, entertainment en virtuositeit bruut om zeep worden geholpen. Om de avond compleet te maken brengen de Memphis Maniacs hun eigen tour-dj mee. Phonc is o.a. bekend van zijn eclectische crossover clubavonden en zal met zijn platen voor en na het concert een '21st century block party' gaan creëren.

Check ook www.perron55.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws