Electric Deluxe #14

Jesse | 13 december 2012
headlines

Vrijdag 8 februari is Speedy J met zijn Electric Deluxe label terug in de Melkweg met wederom een knaller van een line-up vol techno en house.

Een line-up vol oude bekenden en daarnaast een aantal frisse gezichten. The Max wordt deze avond opgewarmd door Trouw resident en lokale heldin Sandrien. Zij wordt opgevolgd door het beste wat België op dit moment te bieden heeft, namelijk Peter van Hoesen. Het afgelopen jaar is deze drukke producer bezig geweest om zowel op productioneel als op dj vlak zijn stempel op de hedendaagse, diepere techno sound te drukken.

 Maya Jane Coles

Speedy J draait vervolgens zelf in The Max op prime time en daarna is het aan Blawan om de nacht in juiste stijl af te sluiten. Blawan is een van de meest opvallende jonge producers van dit moment, die de meest uiteenlopende muziek met elkaar verbind, van R&B-sampled UK bass tot met acid doordrenkte technobeats. De Brit, die zijn muziek uitbrengt op het R&S label, is inmiddels vaste kost bij de Berlijnse Berghain en Panoramabar.

De Oude Zaal heeft voor deze editie ook een vol programma met als opener de 19-jarige 751 uit Den Haag. Met dj-sets op Dekmantel, Colors, Redlightradio en Pitch weet hij inmiddels aardig hoe de dansvloer in elkaar steekt. Hij wordt opgevolgd door het donkere housegeluid van Amsterdammer Frank Haag. Headliner van de Oude Zaal is zoals eerder al vermeld de Londense Maya Jane Coles. In korte tijd is zij een van de favoriete house dj’s van dit moment, zoals vooral gebleken is uit de recente Resident Advisor poll. Vorige week heeft ze daarnaast de eerste release uitgebracht op haar nieuwe label I Am Me, we gaan het komende jaar dan ook veel van haar horen. Afsluiter in de Oude Zaal is oudgediende Redshape. Kaarten kosten 20 euro in de voorverkoop. Vanaf januari is het voor klinch clubnachten niet langer nodig een lidmaatschap te kopen en geldt in de meeste gevallen een leeftijdsgrens van 18 jaar.

Check ook www.melkweg.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws