Beste festivals van 2012

frank | 11 januari 2013
headlines



Vlak voor het dancefestivalseizoen van 2012 werd Festivalchart.nl gelanceerd. Een onafhankelijk online platform waar bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete dancefestival en waar ze verschillende aspecten kunnen beoordelen. Zaterdag 7 januari j.l. werd, live op Radio Decibel, de eerste Festivalchart Award uitgereikt door dance-icoon DJ Jean. De bezoekers van Festivalchart.nl kozen Defqon.1 festival van organisatie Q-Dance als beste dancefestival van 2012.

De opzet van Festivalchart.nl is simpel en duidelijk. Het belangrijkste onderdeel van een festival, de bezoeker, kan zijn stem uitbrengen en ruim 150 dancefestivals beoordelen op belangrijke kwaliteitskenmerken als line-up, sfeer, prijs, faciliteiten etc. De festivals met de meeste stemmen en de hoogste beoordelingen worden ieder jaar beloond met diverse awards. Het platform was al direct na de lancering een succes. In 10 maanden tijd werden meer dan 20.000 stemmen uitgebracht. De overall winnaar van 2012, Defqon.1 festival, werd in de show van Jan Paul Grootentraast op Radio Decibel feestelijk bekendgemaakt door DJ Jean. Ibo Örgüt, Event Director van Q-Dance nam vol trots de award in ontvangst (zie foto)
 
Het nieuwe jaar heeft weer vele mooie dance festivals op de kalender staan. Festivalchart.nl lanceert op 16 januari een nieuwe website, zodat het voor bezoekers nog makkelijker is hun stem uit te brengen. Gevoed door de kern van de dancescène wordt het platform een bron van feedback voor organisatoren en biedt het bezoekers een duidelijke graadmeter. Zo wordt vanzelf het kaf van het koren onderscheiden en werkt iedereen samen naar één doel: goede festivals waar je waar krijgt voor je geld.
 
De nieuwe website van Festivalchart.nl heeft meer gebruiksgemak, meer reviews en meer festivals. Het platform is er als blijk van waardering naar alle organisatoren die ieder jaar hard werken om iedereen een onvergetelijk festivalseizoen te geven. En als kritische noot voor dancefestivals die nog flink wat te verbeteren hebben.
 
Festivalchart.nl TOP 5 2012 (meeste stemmen)
 
1) Defqon.1 festival
2) Milkshake festival
3) Edit festival
4) Lakedance
5) 7th Sunday festival
 
Festivalchart.nl Maandwinnaars 2012
 
Maart: 5 Days Off
April: Hardshock Festival
Mei: Fusion of Dance
Juni: Awakenings Festival
Juli: Stekker Festival
Augustus: Decibel Outdoor Festival
September: Into the Woods Festival
Oktober: Festyland
November: Qore 3.0
December: Thunderdome Final Exam
Best New Festival: Hardshock festival 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws