Burst

Jesse | 31 januari 2013
headlines

Met ‘Burst’ heeft Den Haag een gewilde clubavond, waarbij de crème de la crème van de elektronische muziek naar het Paard komt. Nu met DJ Hell en I-F.

Na vier succesvolle edities met grootheden als Modeselektor, Apparat, Ame, Dixon en Dekmantel vindt op zaterdag 9 februari de vijfde editie van BURST plaats. Headliners zijn de Berlijnse DJ Hell en de Haagse undergroundheld I-F, twee grootmeesters die in de afgelopen decennia een ‘larger than life’-reputatie hebben opgebouwd. DJ Hell deed dat door met glamoreuze grandeur een cultureel en muzikaal fenomeen te worden, I-F deed dat door ondergronds te gaan en vanuit daar met een ware ‘workmans-ethic’ zijn wereldwijd befaamde radiostation ‘Integalactic-FM’ uit te bouwen.

dj hell

DJ Hell ontwikkelde zijn herkenbare stijl uit een groot aantal muziekstromingen: Dark, Gothic, Detroit, New Wave, Pop en Electro. Aanhangers van het rebelse Duitse techno icoon weten dat hij geen blad voor de mond neemt en dol is op groots uitpakken. Enkele jaren geleden nog gaf hij de wereldwijde club-scene een fikse boost door met zijn platenlabel ‘DeeJay Gigolo’ trendsettende releases van acts als Miss Kittin, Zombie Nation, David Carretta en Fischerspooner uit te geven.

I-F wordt niet voor niks met hoofdletters geschreven. Onder electro-, Chicago house-, disco- en italo-liefhebbers staat deze DJ/Producer/Radiomaker te boek als één van de grondleggers van de underground scene in Nederland. Zijn bekendste nummer, Space Invaders Are Smoking Grass (1997), diende als belangrijke inspiratiebron voor het electroclash-genre. Hij weet als geen ander zijn rauwe electro/techno sound perfect te combineren met kristallijn heldere Italo- en Chicago house. Verder nog de Haagse dj 751. Kaarten kosten 11,50 in de voorverkoop en 13,50 aan de deur.

Meer info op www.paard.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws