Deadmau5 vs Hawtin op SXSW

SusanneW | 14 maart 2013
headlines


Er was veel animo voor de paneldiscussie over muziek en technologie tussen de muis en de man van plastic en hun gezamenlijke gig, op het jaarlijkse multimediacongres SXSW.
 

De ontmoeting tussen de twee schijnbare tegenpolen op SXSW 2013 in Austin (Texas) was van tevoren al een flinke hype op internet. De rij geïnteresseerde bezoekers was zo lang dat de organisatie op het laatste moment besloot de paneldicussie te verhuizen naar een veel grotere zaal. Journalist Ben Rayner van de website The Toronto Star zat in die zaal en maakte een verslagje van het gesprek tussen deze kopstukken uit de dancescene.
 
Uit dat verslag blijkt dat de twee Canadezen het prima konden vinden. Hawtin en Zimmerman bespraken technische details van software, synths en apps, beschreven zichzelf als enorme ‘technology geeks’ en vertelden hoe het maken van eigen shows of het bekijken van andermans show daardoor beïnvloed wordt. Ook waren er complimenten over en weer, waarbij Hawtin Deadmau5 opriep zijn bekendheid te gebruiken om de deur naar andere elektronische genres open te zetten voor Deadmau5-fans. Op de vraag waarom twee van de grootste namen in de elektronische muziekscene allebei uit de Canadese provincie Ontario komen, gaven beide mannen de Canadese restaurantketen Tim Hortons als antwoord: ‘Ze doen daar iets in de koffie’. (Fact Magazine verzamelde nog een aantal quotes uit dit onderonsje).
 
Na het gesprek op de openingsdag van SXSW, stonden de mannen dinsdagavond ook samen op het podium.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws