Putsch is terug!

frank | 3 april 2013
headlines



De beruchte Putsch feesten, welke Amsterdamse raver is er niet groot mee geworden? Herr Arter is terug met een feest én een release! Zaterdag 20 april dus een speciale editie van Putsch: Her Arter’s Release Party in Canvas te Amsterdam.

Van 2005 tot 2008 organiseerde Herr Arter samen met Eva Maria en de Pick up Club diverse underground warehouseparties in de ITW loods op het NDSM terrein in Amsterdam Noord. Grote namen als Matthias Kaden, Onur Ozer, Claude von Stroke, Anja Schneider, Jesse Rose, Vera, Konrad Black , Luna City Express en Sacha Funke kwamen de boel op stelten zetten samen met Amsterdammers als Carlos Valdes, Lauhaus en Sandrien. In 2007 won de organisatie zelfs een Gouden Kabouter Award voor beste nieuwe organisatie!

Helaas gooiden vergunningsproblemen roet in het eten en werd er met de feesten gestopt. Maar daarom heeft Herr Arter zich volledig op muziek produceren en piano spelen kunnen richten. Het resultaat is ernaar, want de noeste arbeid heeft in de laatste zes maanden zijn twee EP’s opgeleverd bij het New Yorkse label SoHo Beats. De derde EP is onderweg, tijd voor een feestje dus!

Herr Arter nodigt voor deze gelegenheid de Haarlems Amsterdamse organisatie Ugottab uit. Thyme, Bof en Rooie Hond zullen hun beste plaatjes komen opzetten. Waar andere dj’s via alle denkbare on- en offline middelen proberen om bekendheid te verwerven wachten deze gasten gewoon tot een kenner ze vraagt om op te treden. Dit heeft geresulteerd in sets op woonboten, in leegstaande fabrieken, zonnige terrassen, afterparties en in clubs als Winston, Patronaat, Stalker, en Duintjer CS in Amsterdam. Hun stijl is breed en dansbaar, net als die van Herr Arter.

Kortom: muzikaal zit het zeker snor 20 april. Kom vast in de stemming en beluister de EP’s en DJ’s:

EP 1: https://soundcloud.com/herr_arter/sets/preacher-ep-soho-beats-1  
EP 2: https://soundcloud.com/herr_arter/sets/backer_ep_herr_arter  
Her Arter DJ set: https://soundcloud.com/herr_arter/sets/herr_arter_dj_mix  
Thyme DJ set: https://soundcloud.com/jathijm/thyme-february-2013-mix
Ugottab DJ set: https://soundcloud.com/wolscher  

Putsch @ Canvas - Herr Arter's Release Party
Zaterdag 20 april 2013
Canvas op de 7e
Volkskrantgebouw, 7e verdieping
Wibautstraat 150
1091GR Amsterdam
Tijd: 22.00 – 03.00
Line up: Herr Arter (Putsch), Thyme, Bof & Rooie Hond
Tickets 7 euro via via www.canvas7.nl of aan de deur
www.facebook.com/Canvasopde7e
Event: https://www.facebook.com/events/499091383482293/permalink/500214583369973

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws