Duurzaam festivals bezoeken met Toogethr

Peter Güldenpfennig | 14 mei 2013
headlines


Duurzaamheid is hip, en nu ook doorgedrongen tot de entertainmentsector. Extrema, Pinkpop en Mysteryland hebben met Toogethr de handen ineengeslagen en maken carpoolen voor festivalgangers gemakkelijk. Met de app van Toogethr vind je zo een plek bij iemand in de auto voor het festival dat jij wilt bezoeken. Of, als je zelf plek hebt, een mede-reiziger.

mysteryland-toogetherVolgens Toogethr wordt er bij een festival met 50.000 bezoekers 10 ton minder CO2 uitgestoten als er met 3 procent minder auto’s gereden wordt. Dat is niet mis natuurlijk, vandaar dat carpoolen gestimuleerd wordt door festivals. Onder andere de Nederlandse festivals Into the Great Wide Open, Magneet Festival, Oerol, de Parade, Solar Weekend, Springtij Festival en in België Dour Festival en Couleur Café brengen carpoolen onder de aandacht van hun bezoekers. Toogethr biedt organisatoren van festivals en evenementen hun eigen groep en diverse gratis tools om eenvoudig het carpoolen te stimuleren onder hun bezoekers.

Naast duurzaamheid is samen reizen ook gewoon gezellig. Het zorgt voor de nodige voorpret en kosten kunnen gedeeld worden. Goed voor het milieu, het sociale contact én de portemonnee dus.

Toogethr is te downloaden voor Android en iOS.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws