Deadmau5 wil social media-site lanceren

Peter Güldenpfennig | 25 november 2013
headlines


Deadmau5 is onlangs gestopt met twitteren omdat hij vond dat hij zich niet meer verbonden voelde met zijn fans. Daar brengt hij binnenkort verandering in; hij gaat een eigen social media-/muzieksite lanceren waarvoor je een abonnement moet aanschaffen. Hij vond Twitter en Soundcloud naar eigen zeggen te rumoerig worden.

'Ik sta voor mijn gevoel steeds minder in verbinding met mijn fans', zei de dj in een Q&A met zichzelf. En wat is een betere manier om je berichten en je muziek de wereld in te gooien dan via een eigen social media-netwerk, moet hij gedacht hebben.

Je eigen account

De site zal vooral gefocust zijn op muziek en lijkt op Soundcloud en Twitter. Je kunt er je eigen account maken en in contact komen met andere gebruikers. In eerste instantie was het idee om een aantal verschillende soorten accounts aan te bieden, maar hoe de accounts worden ingedeeld weet Deadmau5 zelf ook nog niet. 'M'n manager had het idee om één soort account te maken waarmee je foto's en 'tweets' kunt bekijken, een andere voor foto's, 'tweets' en het downloaden van muziek en een volledig pakket waarmee je ook livestreams kunt ontvangen.' Met de livestream is het bijvoorbeeld mogelijk om direct in contact met de producer te staan.

'Maar dat vond ik een dom idee', vertelt hij in zijn Q&A met zichzelf. Zijn eigen plan is om de toegang voor iedereen hetzelfde te houden en één prijs aan te houden. Hoeveel je ervoor kwijt bent, is ook nog niet duidelijk. Hij kan ons in ieder geval beloven dat het niet meer dan vier of vijf dollar per maand wordt.

Wat kost dat?

Voor dat geld krijg je waarschijnlijk rond de vierhonderd Deadmau5 tracks, waarvan er ontzettend veel nog niet uitgebracht zijn. Maar ook dat is nog niet zeker, de dj moet nog op zoek naar een verdienmodel voor de website zodat hij niet met rechten van platenmaatschappijen in de knoop komt.

Wat hij wel zeker weet, is dat er een app van de site komt voor iPhone en Android. De beroemde foto's van zijn kat zijn overigens de wereld nog niet uit: hij geeft aan deze ook te willen delen op de site.

Geen spam

Het verschil met de reguliere social media-sites is dat Deadmau5 belooft dat er geen spam en geen advertenties te vinden zullen zijn. Het wordt een gesloten site waar je alleen op kunt als je een account hebt. Een naam voor de site is nog niet bekend. Wanneer de site live gaat ook niet. Wel kun je vragen voor Deadmau5 achterlaten op Reddit, hij zal zo nu en dan zoveel vragen als mogelijk beantwoorden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws