Boek over partygoeroe Ted Langenbach 5 december verkrijgbaar

Peter Güldenpfennig | 3 december 2013
headlines


2013 Is het jaar waarin de dance in Nederland 25 jaar oud is. Daarom hebben we in ieder geval al twee boeken in ontvangst mogen nemen, Mary Go Wild en Dutch Dance, beide overigens erg leuk om te lezen.

Nu doet ook Ted Langenbach, de man achter de Now&Wow-club en MTC-feesten in Rotterdam, een duit in het zakje. In 'TED, het bizarre leven van partygoeroe Ted Langenbach’ wordt het leven van de partygoeroe opgetekend door AD-journalist Anton Slotboom.

'Alle emoties zitten in dit boek,' zegt Langenbach zelf. 'Het gaat natuurlijk over mijn feesten, maar ook over liefde, seks en de dood. Het leest als een thriller. In de lange gesprekken die ik de afgelopen jaren met Anton heb gevoerd heb ik alles verteld.'

Het boek bevat naast Ted's eigen verhaal niet eerder gepubliceerd fotomateriaal uit de MTC- en Now&Wow-tijd, waaronder ook expliciete en gecensureerde posters en flyers. Veel van het materiaal is afkomstig uit Ted's eigen prive-archief.

Over het boek zegt auteur Anton Slotboom: 'Met dit boek wordt eindelijk in woord en beeld vastgelegd hoe Ted in de de jaren tachtig groot werd met feesten die nieuw waren voor Nederland. Bovendien gaat het boek ook uitvoerig over de jaren negentig, de periode waarin Rotterdam met Ted als aanvoerder dancestad nummer één werd. Ted vertelt zelf hoe hij die periodes beleefd heeft en neemt daarbij bepaald geen blad voor de mond.'

'TED, het bizarre leven van partygoeroe Ted Langenbach’ is vanaf 5 december verkrijgbaar voor 25 euro via Trichis Publishing.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws