SFX neemt B2S over

Peter Güldenpfennig | 20 december 2013
headlines


Dat Robert Sillerman en zijn SFX Entertainment over lijken gaan om de grootste speler in de dance-industrie te worden wisten we al. Zo probeert het bedrijf al even de gehele Miami-clubscene in handen te krijgen, scoorde SFX muziekdownloadsite Beatport en heeft SFX in maart van dit jaar nog ID&T overgenomen.

De volgende in het rijtje overnames is B2S. B2S is een van origine Nederlands evenementenbedrijf dat met concepten als Thrillogy en Decibel vooral de liefhebbers van de wat hardere dance wil aanspreken. De overname komt niet geheel uit de lucht vallen, want met de overname van ID&T kreeg SFX al 50 procent van het bedrijf in handen.

Voor de verspreiding van de hardere kant van edm (of, zoals ze het binnen SFX zelf noemen, 'electronic music culture') is dit natuurlijk goed nieuws. SFX is bij machte om overal ter wereld concepten neer te zetten, hoe nieuw ook. Wellicht wordt Amerika nu klaargestoomd om, na kennis gemaakt te hebben met dance in het algemeen enkele jaren geleden, nu de wat hardere stijlen te omarmen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws