Modefabriek 2014: accessoires

Eveline Meijer | 6 augustus 2014
headlines


Koopjes scoren in de allerlaatste fase van de uitverkoop is altijd aantrekkelijk, al ga je de aankopen pas volgend jaar zomer voor het eerst dragen. Er is maar één probleem: niet alles wat je nu inslaat blijft volgend jaar hot. Check daarom alvast de zomertrends van het jaar 2015, hou je hoofd koel en kies modebewust.

SAMSUNG CSC

Trends spotten tijdens Modefabriek

Vaste bezoekers van de grote Amsterdamse modebeurs Modefabriek blijven altijd op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de modebranche. Modefabriek opent haar deuren twee keer per jaar: in de zomer en in de winter. Tijdens deze beurs presenteren diverse kledingmerken hun collecties voor het jaar daarop, doen winkeliers de inkopen en vertellen mode-experts over de in hun ogen bijzondere veranderingen in de modewereld. Wij waren erbij tijdens de zomereditie en hebben de meest opvallende trends van de zomerseizoen 2015 voor je op een rij gezet.

Oude schoenen niet weggooien

Schoenen maken je outfit compleet en ook daarin zijn leuke trends te spotten. Zowel voor mannen als voor vrouwen komen volgend jaar zomer veel lage gympen. Het materiaal is vooral stof, uiteraard in allerlei felle kleuren en prints om de kledingtrends perfect te matchen. Veel gympen hebben een wat dikkere, rubberen zool en sommige exemplaren zien er behoorlijk vies en afgedragen uit. Gooi daarom je oude schoenen voorlopig nog niet weg.

Kenmerkend voor de nette zomerschoenen in 2015 voor mannen is de combinatie van stof en leer of suède, evenals felle kleuren of kleurelementen. Nette damesschoenen zijn veelal deels dicht en deels open: vrij grove enkellaarsjes kunnen bijvoorbeeld peep-toe of sandaalachtig uitgesneden zijkanten hebben. Uiteraard is er ook genoeg keuze aan slippers en ballerina’s in alle mogelijke kleuren, prints en uitvoeringen.

SAMSUNG CSC

Rugtas als it-bag

Een hippe tas hoort bij een hippe outfit. De rugtas lijkt volgend jaar zomer een echte it-bag te worden. Deze comfortabele tas wordt door verschillende merken gepimpt, zodat het weer modieus en aantrekkelijk uitziet. Veel rugtassen komen in populaire felle kleurtjes met hier en daar wat prints. Ook aan design wordt gedacht: sommige exemplaren kunnen op allerlei manieren worden gedragen, onder meer als een gewone schoudertas. Daarbij moet de rugtas 2015 lekker draagbaar zijn; handig ingedeeld van binnen en ondoordringbaar voor weer en wind van buiten.

Ondanks de opmars van rugtassen blijven ook gewone damestassen volgend jaar zomer nog steeds in. Een leuke eye-catcher is een stoffen mega-shopper van IKEA-tas formaat met een opvallende print. Zowel grote shoppers als medium en kleine handtassen worden aangeboden in diverse kleuroplossingen: fel, tweekleurig, volledig geprint. De keuze hangt alleen van je fantasie en creativiteit af bij het samenstellen van een outfit.

Kurkstijl en 3D-sieraden

Heb je zin in iets totaal anders, ga dan voor gympen, tas of pet, die voor een deel van kurk zijn gemaakt. Houten accessoires, zoals brillen en horloges zullen ook volgend jaar terugkomen, evenals dunne armbandjes en grove kettingen van allerlei materialen.

Een andere opmerkelijke trend in accessoires is de opmars van, al dan niet gepersonaliseerde, sieraden die met een 3D printer zijn gemaakt. Tegenwoordig kun je zelfs voor niet al te veel geld je eigen ring of ketting laten printen. Vandaag besteld, binnen een paar weken in huis.

SAMSUNG CSC

Dit waren de meest opvallende trends voor volgend jaar zomer, tevens ook de handvatten voor de grote kastopruiming en slim winkelen in de uitverkoop. Vergeet alleen niet ten alle tijden dicht bij jezelf te blijven. Mode bestaat tenslotte niet alleen uit items die de modebladen halen. Mode is vooral de combinatie van hoe je jezelf ziet, voelt en wat je leuk vindt vertaald naar kleding, die je past en staat!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws