Start je eigen platenlabel met dit doosje

Eveline Meijer | 25 augustus 2015
headlines


Altijd al je eigen label willen starten? Muziekdistributeur Ditto maakt dit nu gemakkelijker dan ooit! Bij hen kun je een doosje bestellen met daarin alles wat je nodig hebt om jouw platenlabel van de grond te krijgen.

Er zijn vier verschillende versies van Ditto's Record Label In A Box te koop. De startereditie, die 99 pond (€135,89), bevat al het papierwerk dat je nodig hebt, een zakelijke bankrekening, een labelcertificaat en de mogelijkheid om platen gratis te verspreiden in ruim tweehonderd winkels.

Premium

Maar dat is lang niet alles wat je nodig hebt om zelf een label te starten en te onderhouden. In de premiumbox, beschikbaar voor 249 pond (€341,77) zit ook een gratis domeinnaam, een programma om een contract te maken, een evenementenkalender, een naar smaak aan te passen agenda, en veel meer. Hiermee heb je alle essentiële onderdelen om jouw platenlabel van de grond te krijgen.

https://www.youtube.com/mxd7xuNhWMQ

En hoe dan verder?

Ditto biedt nog twee luxere versies aan van hun Record Label In A Box, waar je onder meer een pr- en marketingcampagne bij krijgt. Deze kosten echter wel veel meer en het is maar de vraag of dit je waard is.

Dat geldt natuurlijk ook voor het hele concept. Hoewel de Record Label In A Box leuk bedacht is, kom je niet ver zonder een aantal onderdelen die ze je niet aan (kunnen) bieden. Zo heb je een goede, originele en catchy naam nodig, en die moet je toch echt zelf bedenken. Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de artiesten. Hoewel je zelf misschien een ontzettend goede producer en dj bent, wil je misschien wel meer artiesten binnen je platenlabel hebben dan alleen jezelf. En dan is het nog de vraag of je wel zoveel tijd wilt stoppen in je eigen label, want het gaat natuurlijk niet allemaal vanzelf.

Maar misschien is dit ook wel een middel om je grote droom te laten uitkomen. In dat geval raden we je aan op eens op de website van Ditto te kijken, daar vind je alle details over Record Label In A Box. En of je nu je eigen label start of niet, we moeten toegeven dat dit een erg leuk concept is!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws