Format

Partyscene Redactie | 30 november 2011
headlines

formatVrijdag 9 december is de uitgelezen kans om met alle goede voornemens af te rekenen tijdens de laatste FORMAT van dit jaar met live act Mark Henning (UK), De Man Zonder Schaduw (GZG), Lilith en host van de avond Juan Sanchez. In AIR2 kan er genoten worden van het Utrechtse Slapfunk. Er kan terug geblikt worden op 2011 als het jaar waarin FORMAT een prominente plaats heeft verworven binnen het Amsterdamse nachtleven. Iedere tweede vrijdag van de maand nodigt host Juan Sanchez in thuishaven AIR de artiesten van dit moment uit voor een onvervalste techno avond.

De live act komt dit keer op naam van Mark Henning (UK). Het is exact een jaar geleden dat deze Londenaar te gast was bij FORMAT. Ben je bekend met Soma, M-NUS, Freude am Tanzen? Dan weet je ook dat alleen echt flinke jongens op deze labels verschijnen. Dat deze show niet te missen valt bewees Henning vorig jaar in AIR, maar ook op regelmatige basis in clubs als Panorama Bar en Fabric.

De Man Zonder Schaduw, ook wel 'De Man', is er maar druk mee. Hij is van underground-corryfee op de Gasten Zonder Grenzen feesten uitgegroeid tot een nationale headliner. Touren door 't ganzen land en steeds vaker internationaal. 'De Man' verschijnt niet alleen op de mainstage van Mysteryland of Awakenings maar brengt solo Studio 80 en Trouw een nacht lang in vervoering wanneer hij geen oude pakhuizen en verlaten fabrieken afbreekt.

De firma Juan Sanchez heeft een bewogen jaar gehad. De tour door Brazilië in januari was een goed begin maar de kroon op zijn carriére, waren naast FORMAT optredens, die op ID&T's Sensation. Komende maand staat Mysteryland in Chili op de agenda. Juan weet als geen ander het geluid van FORMAT verrassend te houden. Zoals het een echte host betaamt weet hij, doormiddel van gas en remmen, de avond in AIR altijd tot een feest te maken.

De crew heeft samen met frequente bezoekers een “top vijf” gemaakt van memorabele FORMAT momenten uit dit jaar.

Terugblikken op FORMAT 2011:

1. Het éénjarig bestaan met Gaiser, Len Faki en een uitzinnig publiek.

2. De FORMAT tent op zn kop tijdens Pan Pot op de eerste editie van Amsterdam Open AIR.

3. Het derde hoogtepunt is gelijk iemands dieptepunt; strafdoppen pakken aan het Rad van FORMAT.

4. De surrealistische, spectaculaire video-mapping shows van VJ Escapation en companen.

5. De livesets van Egbert en Olene Kadar in juli, verkochten AIR niet alleen uit maar gooiden deze ook volledig op zn kop.

In januari 2012 is FORMAT weer terug met onder meer Sandwell District, Flipse en is AIR2 de hele avond lang het domein van het charmante dames-duo Delicatesse.

Vrijdag 9 December

FORMAT invites Mark Henning

AIR, A’dam, Amstelstraat 24

23:00-05:00

Presale: € 14,-

AIR 1:

Juan Sanchez invites...Mark Henning, De Man Zonder Schaduw, Lillith

AIR 2, Hosted by Slapfunk: Samuel Deep, Stooge Wilson & Firdjel Medar

VJ: Escapation

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws