Extrema Outdoor

Partyscene Redactie | 24 januari 2012
headlines

Extrema Outdoor gooit het roer om en krijgt dit jaar een sterk gewijzigde opzet.

xoExtrema Outdoor gaat het dit jaar anders doen. Er zullen meer live-optredens geprogrammeerd worden, het ticket wordt goedkoper en het dancefestival krijgt een lagere bezoekerscapaciteit. Dat meldt organisatie Extrema. Extrema Outdoor vindt dit jaar voor de zeventiende keer plaats, op zaterdag 14 juli aan het recreatiestrand van Aquabest bij Eindhoven. Een speciale voorverkoop ging afgelopen zaterdag 21 januari van start.

De organisatie geeft uiteenlopende redenen voor de ommekeer van één van ’s lands oudste en bekendste dancefestivals. “Het overvolle aanbod in de dancefestivalmarkt spoorde ons aan tot denken. Waar jaren geleden Extrema Outdoor nog uniek was, zie je nu veel soortgelijke festivals met vaak een zelfde programmering en opzet. Dit heeft deels eenheidsworst tot gevolg. Tijd voor nieuwe ontwikkelingen dus!,” legt Extrema’s directeur Marcel Mingers uit.

Bij een nieuw gezicht hoort een nieuwe naam. Een nieuw logo is ontwikkeld en het festival is ‘XO Live’ gedoopt. XO dient als afkorting van Extrema Outdoor en de toevoeging ‘Live’ duidt aan dat Extrema buiten dj’s meer op zoek gaat naar bijzondere en uniekere live shows van dance-artiesten.

Buiten een aantal live acts, presenteert Extrema Outdoor ook meer nieuwe artiesten. Naar eigen zeggen gelooft Extrema dat meer livemuziek en überhaupt meer levendigheid in en rondom het podium het toekomstbeeld is van de nieuwe elektronische muziekfestivals. Extrema Outdoor staat bekend om haar show en decoratie, maar daarnaast blijft het dansen het allerbelangrijkst, laat de organisatie weten.

De live-optredens en bekendste dj’s worden voornamelijk gepresenteerd op twee nieuwe hoofdpodia. Eén daarvan is een grote indoor arena waar imposante shows de boventoon voeren. En de ander is een openluchtpodium, pal aan het water waar veel theater en spektakel de leidraad is.

Op woensdag 18 april wordt de volledige programmering met de bijbehorende podia gepresenteerd.

Meer info vind je op www.extrema-outdoor.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws