Tomorrowland 2012

Partyscene Redactie | 1 februari 2012
headlines

Op 7 april start de wereldwijde ticketverkoop van Tomorrowland. De organisatie ID&T belooft dat het dit jaar nog mooier, fantasierijker en kleurrijker zal worden op De Schorre in Boom. Top-dj’s op de meest spectaculaire podia, sterrenchefs op het terrein, feeërieke decoratie en 180.000 uitzinnige bezoekers maken van Tomorrowland één van de mooiste en populairste festivals ter wereld.
tomorrowland
De voorbereidingen voor de achtste editie van Tomorrowland zijn enkele maanden geleden gestart. Naar gewoonte zal de bezoeker worden ondergedompeld in een ongekende magische fantasiewereld. Drie dagen lang worden de bezoekers verwend en in de watten gelegd. Een sprookjesachtig totaaldecor, een gigantische dansvallei, sterrenchefs, gezellige rustzones, verse cocktails, spectaculaire acts, water & bruggetjes, spetterend vuurwerk, de mooiste podia en de beste dj’s ter wereld zorgen voor betovering en een ongekende beleving. Dit jaar wil de organisatie nog een stapje verder gaan en nog meer investeren in decor, service, beleving, afwerking en veiligheid. Alles, van hoofdpodium tot servetten, zal nog verder verfijnd worden, elk detail moet de bezoeker kunnen prikkelen. Met man en macht wordt er getekend, ontworpen en uiteindelijk gebouwd om De Schorre te transformeren tot een surrealistisch festival waar 180.000 jongeren het mooiste festivalweekend van de zomer zullen beleven.

Vorig jaar mocht Tomorrowland bezoekers uit exact 50 landen verwelkomen en was het in slechts 4 dagen uitverkocht. Maar sinds de officiële aftermovie een wereldwijde hype werd op YouTube is het hek helemaal van de dam. De aftermovie werd in vijf maanden ondertussen méér dan 19 miljoen keer bekeken en daar komen nu dagelijks nog zo’n 200.000 views bij. Ongeveer 1,5 miljoen Brazilianen en 1,5 miljoen Spanjaarden bekeken ondertussen de aftermovie, maar ook 700.000 Mexicanen, 600.000 Zweden, 500.000 Canadezen, 400.000 Australiërs of 300.000 Ieren. Deze aftermovie is vele malen meer bekeken dan de openingsceremonie van de Olympische Spelen en zelfs de huwelijkskus van de Britse prins William en Kate Middleton op het balkon van Buckingham Palace kan de populariteit van de Tomorrowland Aftermovie niet kloppen.

Maar voor België moest er iets extra ondernomen worden om te vermijden dat Tomorrowland een festival wordt met een minderheid aan Belgen. De legendarische sfeer van het festival is iets wat samen met het geweldige Belgische publiek opgebouwd is.  Daarom start er op 24 maart om 11u stipt, exact 2 weken voor de officiële voorverkoop, een speciale voorverkoop voor België. Hier wordt 40% van de totale capaciteit exclusief aan Belgen verkocht. De andere 60% gaat 2 weken later, op zaterdag 7 april, in verkoop bij de start van de voorverkoop voor België en de rest van de wereld.

Naar aanleiding van de grote vraag uit het buitenland werd met Brussels Airlines een unieke samenwerking opgezet. Op 26 juli zullen uit 11 Europese grootsteden Tomorrowland-vluchten vertrekken en bezoekers naar Brussel vliegen, dit vanuit Barcelona, Madrid, Rome, Milaan, Geneve, London, Berlijn, Stockholm, Copenhagen, Lissabon en Porto. Een unieke samenwerking die nooit eerder opgezet werd voor een evenement. De bezoekers checken in in aan een Tomorrowland balie, worden begeleid door eigen hostesses en als ze aankomen staan bussen klaar om ze meteen naar het hotel of de DreamVille camping te brengen. Na het festival worden de reizigers terug naar de luchthaven in Brussel gebracht. Manu Beers, organisator Tomorrowland: “Zowel voor ons als voor Brussels Airlines primeren service en veiligheid. Het leek ons dus een goede match en als kers op de taart mogen we de vliegtuigen in een Tomorrowland kleedje steken – van binnen & buiten! Zelfs op de vlucht naar het festival, kom je al in de juiste sfeer, we hebben door deze samenwerking de mogelijkheid om het feest al in de lucht te starten.

Sinds 1 januari 2012 wordt er dagelijks een naam vrijgegeven. Volgende artiesten staan reeds op het programma: David Guetta, Carl Cox, Avicii, Skrillex, Fatboy Slim, Calvin Harris, John Digweed. Alle informatie rond tickets, ticketverkoop en registratie vind je op www.tomorrowland.be

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws