Nachtburgemeesterverkiezing

Partyscene Redactie | 31 januari 2012
headlines

Op 1 maart geeft Isis van der Wel het stokje door aan de nieuwe Amsterdamse Nachtburgemeester.

isis van der welNa twee mooie jaren zit voor haar het Nachtburgemeesterschap er bijna op. Op donderdag 1 maart wordt de nieuwe Nachtburgemeester van Amsterdam gekozen. Deze avond zal de Nachtburgemeesterverkiezing plaatsvinden in de Melkweg waarbij kandidaten zich van hun beste kant laten zien. Naast de campagne die de kandidaten voeren in de periode voorafgaand aan de verkiezing, zullen zij ook op de avond zelf een presentatie geven. Aan de hand van de stemming van het aanwezige publiek en een vakkundige jury zal aan het eind van de avond duidelijk worden wie de nieuwe Nachtburgemeester van Amsterdam wordt.

De verkiezing zal van 20 tot 24 uur duren. Stemmen kan tot 23 uur, daarna gaat de jury in beraad. Om klokslag twaalf uur wordt de nieuwe Nachtburgemeester bekend gemaakt en zal Isis haar ambtsketen overdragen aan de nieuwe Nachtburgemeester. De echte burgemeester van Amsterdam, Van der Laan, is daarbij aanwezig. Naast de presentaties van de kandidaten zal Isis een presentatie geven over haar werkzaamheden van de afgelopen twee jaar als nachtburgemeester. Zo zette zij onder ander de nachtburgemeesterwebsite, het nachtloket en het twitteraccount op ter vergroting van de transparantie.

Ook hield ze een onderzoek naar de status van de nacht in Amsterdam. Isis ondersteunde twee jaar lang organisaties, ondernemers, artiesten en bezoekers uit het nachtleven, adviseerde de gemeente en stadsdelen en hield presentaties voor ambtenaren, politici en beleidsmakers. Deels dankzij deze adviezen heeft Isis kunnen bijdragen aan het vrijkomen van de zogenaamde 24 uurvergunningen die in de zomer van 2012 worden uitgegeven door de gemeente Amsterdam. Potentiele kandidaten kunnen zich nog opgeven als kandidaat voor de tweejarige ambtstermijn door middel van het sturen van een mail naar n8burgemeester@gmail.com.

Meer info ook op www.n8burgemeester.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws