Panama weer open

Partyscene Redactie | 28 februari 2012
headlines

Nadat Panama drie weken geleden dicht ging is er gewerkt aan een doorstart.

Een van de bekendste clubs van Amsterdam, Panama, gaat toch weer open. De zaak ging in januari failliet en moest de deuren sluiten. De zaak ging volgens de directie ten onder aan torenhoge advocaatkosten in juridische procedures met omwonenden. Panama en eigenaar Nedstede laten nu weten dat er een doorstart komt. Daar is achter de schermen hard aan gewerkt. Half maart vinden de eerste grote evenementen weer plaats. “Panama geeft nieuw en bestaand talent een podium en daar kunnen we nu mee doorgaan,” zegt een blije creative director Rene Vidal. “Het is een breed podium voor een breed publiek.” In het verleden stonden er onder andere Alicia Keys, Tiesto, Armin van Buuren en zelfs de Rolling Stones.

panama

Door de vele steunbetuigingen uit alle hoeken van de wereld werd al heel snel duidelijk dat Panama veel meer betekent dan alleen een uitgaansgelegenheid voor de stad Amsterdam. Nedstede, eigenaar van het monumentale gebouw, heeft zich tot het laatste moment ingezet om het concept Panama te behouden en is er samen met Panama in geslaagd.

Het Stadsdeel Oost heeft de afgelopen weken in gesprekken met Panama een aantal voor Panama wezenlijke onderdelen opgelost. Zo wordt de entree verplaatst naar de Piet Hein Kade en komen er geluidsisolerende maatregelen om overlast te beperken. Ook zal de exploitatie vergunning snel worden afgegeven en komt er een verwijzing naar de parkeergarages voor bezoekers van Panama. Panama werkt op dit moment haar nieuwe plannen uit, zeker is dat Amsterdam het niet zonder dit podium hoeft te doen.

Meer informatie op www.panama.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws