Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 30 maart 2012
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Vooral Amsterdamse en Rotterdamse clubbers komen dit weekend adem te kort. Zoveel is er te doen. Een jubileumpje (Dekmantel 5 Year) hier, een festivalletje daar (Pakhuis) – het zijn de krenten in een verder overvolle danspap. Pik er eentje uit, en dans alsof het voor de laatste keer is.

 

 

Wat: All Eyes On.

Locatie: Bird, Rotterdam.

Datum: vrijdag 30 maart.

Line-up: Jazzanova dj-set by Alex Barck.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: All Eyes On is een nieuwe Rotterdamse avond met boogie, soul, funk, detroit house en een scheutje elektronica. Voor deze editie staat Alex Barck van Jazzanova op het programma. Dit zeskoppige clubcollectief staat voor innovatieve dancefloor, nu-jazz, broken beat, maar ook hedendaagse folk en soul. Over de hele wereld zijn DJ’s en vinylfreaks al verliefd geworden op Jazzanova.

Bird Rotterdam 

Wat: Dekmantel 5 Year Anniversary

Locatie: MC Theater, Amsterdam.

Datum: vrijdag 30 maart t/m zondag 1 april.

Line-up:

Vrijdag: Thomas Martojo, Live: L.B.S. (Laurent Garnier, Benjamin Rippert en Scan X).

Zaterdag: James Ruskin, O/V/R, Regis, ROD, Surgeon, Live: Robert Hood.

Zondag: Antal, Casper Tielrooij, Rahaan, San Proper, Todd Terje.

Entree: 21 euro.

Bijzonderheden: De heren van Dekmantel zorgen alweer vijf jaar voor authentieke clubnachten in het hele land op het gebied van Chicago house en/of Detroit techno.  En wel met drie knallende feesten in het Amsterdamse MC Theater. Met een line-up om je vingers bij af te likken!

 

 

Wat: James Ruskin.

Locatie: Perron, Rotterdam.

Datum: vrijdag 30 maart.

Line-up: Allard Drijfhout, James Ruskin, Patriarch Conflicts.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: James Ruskin is één van de meest gevraagde grootheden in de technoscene van Groot-Brittannië. Toen begin jaren ‘90 techno uit Detroit over kwam waaien naar Engeland was Ruskin verkocht. Hij begon platen te verzamelen en te produceren. Een carrière was geboren. Na samen met zijn vriend, wijlen Richard Polson, een studio te hebben gebouwd zetten ze in 1996 het label Blueprint op. Hij bracht onder zijn eigen naam, maar ook als O/V/R/ samen met Regis, vele platen uit op Blueprint. Hij vormt dan ook samen met o.a. Regis en Surgeon een lichting Britse producers met een sound die onder de kenners enorm gewaardeerd wordt. Ruskin stond al eerder in Rotterdam maar nog niet in de Rotterdamse technotempel Perron. Zaterdag draait Jeff Mills trouwens een plaatje. Ook leuk.

Wat: Traffic @ klinch.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 30 maart.

Line-up: Bart Skils, Cari Lekebusch, Tony Rohr.

Entree: 17 euro.

Bijzonderheden: Traffic en klinch presenteren in samenwerking met H-Productions op 30 maart de album launch party van het nieuwe album van Cari Lekebusch, 'You're a hybrid too'. De samenwerking tussen deze partijen is niet geheel onverwachts, aangezien de dj al een aantal keer eerder een bezoek heeft gebracht aan Traffic @ klinch in de Melkweg. Cari Lekebusch neemt Alexi Delano en Tony Rohr mee vanuit de H-Productions stal. Van Nederlandse bodem komt Traffic-resident Bart Skils.

Westelijk Handelsterrein

Wat: Pakhuis Festival.

Locatie: Westelijk Handelsterrein, Rotterdam.

Datum: zaterdag 31 maart.

Line-up: O.a. André Lodemann, Khalil, Steven Pieters, Soulphiction, Taras van de Voorde, Voodoo, Live: Klankarbeit, Live: Shambok e.v.a.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Nog maar twee dagen en dan wordt het Westelijk Handelsterrein weer verbouwd tot de ultieme Rotterdamse party locatie! Dit maal zeven area’s met het beste wat deze stad te bieden heeft en een aantal zeer vooruitstrevende internationale acts. House, electro, hip-hop, techno, je gaat het allemaal horen op zaterdag 31 maart.

Wat: Straf_Werk.

Locatie: Westerunie, Amsterdam.

Datum: vrijdag 30 maart.

Line-up: O.a. Cari Lekebusch, Joel Mull, Joseph Capriati, Live: The Advent, Oscar Mulero, Cristian Varela, Rush, Pet Duo, Anja Schneider, Kaiserdisco.

Entree: 37,50 euro.

Bijzonderheden: De tweede editie van Straf_Werk komt eraan, dus bereid je maar voor op een flinke pot straf. Iedereen wordt weer verwacht tot laat na te blijven op Straf_Werk. Ook deze keer is er een hele bijzondere line-up neergezet om er weer een keiharde knaller van te maken. Herinner jij de vorige editie nog? De Melkweg stond tot de nok toe vol, het zweet droop van de muur, het ging helemaal los en er waren te gekke acts en artiesten. Deze keer staan er weer geniale producers op het programma en zorgt Straf_Werk weer voor veel extra's.

Wat: Blackout.

Locatie: Effenaar, Utrecht.

Datum: zaterdag 31 maart.

Line-up: Audio, Bare Noize, Black Sun Empire, Noisia, Nymfo, Proxima.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: De eerste Eindhovense editie van Blackout! De mannen van Black Sun Empire presenteren in Eindje een killer line up met de dikste drum 'n' bass en dubstep.

Wat: Subway XL2 5 Year anniversary.

Locatie: Maassilo, Rotterdam.

Datum: zaterdag 31 maart.

Line-up:

Mainstage: Bar9, Document one, Nicon, Requake, Reso, Skism, Taiki & Nulight, Zomboy, MC: Dart

Back 2 The Roots Stage: Akkachar, Brownz, Kryptic Minds, Myrkur, Strye, Youngsta, VJ: Dirty Brown Visuals, MC: Swift.

Entree: 24,99 euro.

Bijzonderheden: Subway staat vijf jaar. Het concept is na vele edities uitgegroeid tot een begrip in dubstepland. Met talloze legendarische sets van artiesten als Skream & Benga, Emalkay, Bar9, Reso, Funtcase en Cookie Monsta heeft Subway een stempel op de Nederlandse dubstepscene gedrukt.

Vorig jaar pakte Subway uit met een XL editie in de Maassilo en dit was voor velen het hoogtepunt van 2011. Op 31 maart keert Subway XL terug in de Maassilo. Er is hard gewerkt aan een line-up die je gaat doen watertanden en de show belooft die van vorige keer te gaan overtreffen.

Wat: Decompression.

Locatie: LVC, Leiden.

Datum: zaterdag 31 maart.

Line-up: Bart Skils, Mark Broom, Size.

Entree: 14 euro.

Bijzonderheden: Het begon voor Mark Broom allemaal in het jaar 1989 toen hij naar Tenerife ging, waar ze in de clubs acid house draaiden. Mark ging naar huis, zocht de muziek op en kocht draaitafels… Later kwam hij in aanraking met Black Dog Records, en sindsdien is hij een grote binnen het genre.

Wat: Focus.

Locatie: Central Studios, Utrecht.

Datum: zaterdag 31 maart.

Line-up: Anton Pieëte, Motio, Onur Özer, William Kouam Djoko, Live: Olene Kadar, MC: D-Low

Entree: 17,50 euro.

Bijzonderheden: Een kijkje achter de schermen, een duik in het leven van. Wie is de persoon achter de artiest? Er wordt ingezoomd met de lens om dit te achterhalen. Unieke performances in een intieme concertsetting. Word één met de artiest. Elevation Events presenteert Focus. Zaterdag 31 maart 2012 ligt de focus op Olene Kadar. De technoartiest geeft drie unieke shows weg en wordt afgewisseld door dj's die hij speciaal voor Focus heeft uitgenodigd. Niet zomaar een avond in het teken van de artiest, maar speciale performances in een unieke setting.

Doornroosje

Wat: Nachtsport Site 1 jaar.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 31 maart.

Line-up:

Grote zaal: Dominik Eulberg, Marc Zimmermann, Mirella Kroes

Kleine zaal: Minilab, Mispoes, Live: Hauk 'n Baum, Live: Thomas Elmore.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Nachtsport's eerste editie vond plaats op 25 maart 2011 in de middeleeuwse kelder de Oldcave waarbij de jongens het voor elkaar kregen de boel uit te verkopen. Een jaar later hebben ze Doornroosje weten te strikken voor het vieren van hun 1 jarig bestaan. Ze kijken terug op een mooi jaar. Nachtsport heeft dan ook niet stil gezeten. Zo hebben ze al eerder in Roosje gestaan met een samenwerking met twee festivals waarbij ze de afterparty organiseerden. Ook organiseerde zij een avond in de Oldcave tijdens de zomerfeesten. De laatste tijd is Nachtsport veel te bewonderen in Muziek- en danscafé Merleyn en krijgt daar vanaf mei een vaste avond.  

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum!Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws