7 x Jeff ‘The Wizard’ Mills in the mix (1986-1989)

Partyscene Redactie | 22 maart 2012
headlines

Nostalgie uit de ‘D’

Mooie vondst van het Little Detroit Forum: zeven mixen van Mills in zijn ‘Wizard’-periode op de radiozender WJLB uit Detroit. Te streamen of te downloaden!

Jeff 'The Wizard' MillsZoals veel dj’s uit Detroit, was Mills in de jaren ’80 een trouwe luisteraar van The Electrifying Mojo (Charles Johnson), die als eerste radio-dj bands als Kraftwerk en New Order door de ether van de Motor City slingerde. Later zou hij regelmatig te gast zijn om in het programma om te mixen.

En nu zijn er dus zeven sets uit die tijd opgedoken en online gezet. Of deze afkomstig zijn uit de radioshows van The Electrifying Mojo, of uit de eigen radioshows die Mills later had, is ons niet helemaal duidelijk (Mojo vertrok in 1987 naar een andere zender in de staat Ohio). Maar dat mag de oldskool pret niet drukken.

Hieronder vind je deel 1. De overige delen vind je op deze Soundcloud-account, waar ze blijkbaar al een jaar stof lagen te verzamelen. Heb je er na die zeven sets nog niet genoeg van, dan kun je de naar verluidt oudste opname van Mills op de decks (1985) hier nog eens terugluisteren.

 

Facebook Jeff Mills

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws