Een kijkje in de platenkast van King Britt

Partyscene Redactie | 4 maart 2012
headlines

‘Hier zijn er maar honderd van..’

Voor de website Dust & Grooves trekt King Britt letterlijk zijn hele platenkast overhoop en vertelt hij over het allereerste album dat hij kocht, welke invloed zijn ouders op zijn muzikale ontwikkeling hadden en welke plakken vinyl hij het meest koestert.

Eén van King Britts zeldzame plaatjes (foto: Eilon Paz)De New Yorkse fotograaf en vinylverzamelaar Eilon Paz begon in 2008 met de website Dust & Grooves in een poging zijn twee grote passies met elkaar te combineren. Het resultaat is een website met uitgebreide profielen van individuele vinylverzamelaars, waarbij de interviews over de platencollectie ook mooi door Paz zelf in beeld gebracht worden.

Tot nu toe waren het vooral profielen van minder bekende artiesten of platenzaakeigenaars (ook leuk om eens doorheen te neuzen), maar voor zijn meest recente interview ging Paz langs bij de Amerikaanse dj/ producer King Britt in Philadelphia. En zo te zien trok Britt maar wat graag zijn meest zeldzame collector’s items, exotische hoezen en nostalgische herinneringen uit de kast.

Website King Britt

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws