Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 24 februari 2012
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Met name de technoliefhebbers kunnen komend weekend hun hart ophalen. Vrijdag moet je eigenlijk in Amsterdam zijn, waar clubhoppen wellicht een optie is om niets van al het moois te missen? Zaterdagavond zijn ze in de Maasstad ook klaar met werken en mag er gefeest worden met interessante artiesten. Maar er is meer. Wat het ook wordt, dans voorzichtig…

 

 

Wat: Air loves Border Community.

Locatie: Air, Amsterdam.

Datum: vrijdag 24 februari.

Line-up: Jorn Liefdeshuis, Margot, Miss Melera, Live: Luke Abbott

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: Air is verliefd op de diepe sound van het label van James Holden; Border Community. Om deze verliefdheid kracht bij te zetten is besloten op vrijdag 24 februari een speciale avond te organiseren rondom dit legendarische underground label. Vanuit het label komen de Engelse Luke Abbott en het Italiaanse duo Margot naar Amsterdam om het specifieke diepe doch melodieuze techno geluid van Border Community te vertegenwoordigen met een live set. Jorn Liefdeshuis, groot fan en vriend van het label, opent de avond met een warme melodieuze set. Miss Melera zal aan het einde van de avond vakkundig geven wat het nodig heeft.

Cafe d'Anvers

Wat: Sound Architecture.

Locatie: Café d’Anvers, Antwerpen.

Datum: vrijdag 24 februari.

Line-up: Arne, BP, Deetron, Felipe Venegas, Joachim, Veebo.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Sound Architecture is na jarenlang actief in de Rotterdamse dancescene tegenwoordig te vinden in de tweede stad van België. Dat heeft een reden. De partyBelg Joachim Marijnen verruilde de Maasstad voor Antwerpen en resideert als dj in de leukste club van de stad: Cafe d’Anvers. Daar organiseert-ie natuurlijk ook wel eens een feestje, want ook dat bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dus als je vrijdag in de buurt bent, en je kan techno met een Detroit-twist wel waarderen, moet je deze avond zeker even checken.

Wat: Cartel.

Locatie: Chicago Social Club, Amsterdam.

Datum: vrijdag 24 februari.

Line-up: Daan Donk, Ferro, Jean Pierre Enfant, Kidd Gerry, Losoul, Yme.

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: De eerste Cartel van 2012 is er gelijk eentje om je vingertjes bij op te smikkelen, want we hebben een absolute houselegende weten te strikken om dit jaar voor ons in te luiden: Losoul. Daarnaast is Enfant Terriblesvoorman Jean Pierre Enfant van de party en wordt de line-up in het theater gecompleteerd door Ferro & Daan Donk. In het café staan talenten Grhythm, Yme en onze Bulgaarse vriendin Kidd Gerry.

 

Wat: Model 500.

Locatie: Paradiso, Amsterdam.

Datum: vrijdag 24 februari.

Line-up:

Area 1: Rick Wade, Young Marco, Live: Model 500

Area 2: Juan Atkins, Tako.

Entree: 17,50 euro.

Bijzonderheden: Voor wie de roots van de hedendaagse techno wil (her)verkennen: een live set van the godfathers of techno, Model 500. Halverwege de jaren ’80 vond oprichter Juan Atkins eigenhandig de techno uit met Deep Space (met ook Derrick May en Kevin Saunderson). Daarna legde hij met Model 500 de lat voor het genre heel hoog. Atkins sluit de avond af met een dj-set.

Paradiso

Wat: Simplon invites Len Faki.

Locatie: Simplon, Groningen.

Datum: vrijdag 24 februari.

Line-up:

Grote Zaal: Arwin Lee, Jorn!, Len Faki, Live: Mononoid

Kleine Zaal, hosted by Nightbird Music: Eelke Kleijn, Estroe, Sebastian Davidson.

Entree: 16 euro.

Bijzonderheden: DJ, Producer en label eigenaar Len Faki stond op een kruispunt in zijn leven toen hij in 2003 naar Berlijn verhuisde, sinds dien rijgt hij de techno hits aan elkaar. Al pak hem beet tien jaar is Len Faki resident-dj van Berghain, de meest underground dance-club van Berlijn. In 2009 mocht hij de compilatie CD van deze club aan elkaar mixen ‘Berghain 03′. Door de jaren heen bouwde hij een gigantisch sterke live reputatie op die hem ver buiten Duitsland bracht. En langzaam maar zeker evolueert Len Faki ook nog tot de belichaming van een techno-archetype die een nieuwe generatie van producers inspireert.

Wat: Pitch Black.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: vrijdag 24 februari.

Line-up:

Trouw: Agoria

De Verdieping: De Man Zonder Schaduw, ONNO.

Entree: 17 euro.

Bijzonderheden: Agoria, oftewel Sebastien Devaud, is niet een artiest die vanuit vast afgebakende genres denkt. Of hij nu draait, produceert of remixt, telkens zoekt hij de rafelranden van verschillende muziekgenres op en probeert die op een toegankelijke manier met elkaar te verbinden.

 

 

Wat: 300MPH The Crazyness Continues

Locatie: Toffler, Rotterdam.

Datum: zaterdag 25 februari.

Line-up: Jeff Moore, Joey Daniel, Nic Fanciulli, Live: Olene Kadar.

Entree: 13,50 euro.

Bijzonderheden: Met de 8 uur durende soloset die Joey Daniel begin februari draaide in club Toffler is meteen de toon gezet voor de rest van het jaar. Rotterdams enige echte underground nachtlocatie beleefde een hete, bomvolle en vooral energieke eerste editie van 300MPH. Dat belooft wat voor editie twee, zaterdag 25 februari, ditmaal met niemand minder dan Nic Fanciulli in de hoofdrol. Tel daarbij op een live-set van Olene Kadar en de fratsen van dj's Jeff Moore en Joey Daniel en de boodschap is duidelijk: the crazyness continues!

 

Toffler

Wat: Stekker Stamppot Festival.

Locatie: HAL16, Utrecht.

Datum: zaterdag 25 februari.

Line-up: Daya, Janszoon, Mirella Kroes, Moraalridder, Pitto, SHMLSS, Steve Rachmad, Live: Fairmont, Live: Stiften.

Entree: 25 euro.

Bijzonderheden: Iedereen houdt van festivals, Vers Vermaak natuurlijk ook. Net als vele andere liefhebbers heeft de organisatie van Ouwe Sokken Nieuwe Sokken en Stekker Fest iedere week en eigenlijk het hele jaar door wel zin in een festival! Jammer dat al die festivals alleen maar in de zomermaanden georganiseerd worden. Dat kan anders: Vers Vermaak gaat gewoon ongegeneerd en ijskoud een winters festival organiseren, een festival dat alle goede en vooral knusse dingen van de winter op één plek samenbrengt: Stekker Stamppot Festival, een nieuwe knijter op 25 februari, van 16.00u tot 04.00u in HAL16 in Utrecht voor iedereen die helemaal wild is van Stekker maar niet wil wachten op het zomerse Stekker Fest.

Wat: Trinity in Technoland.

Locatie: Huize Maas, Groningen.

Datum: zaterdag 25 februari.

Line-up: Blerry, Booy, Danny Seidel, Dimitry, Joey Beltram, Motio, Rob, Ven.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Na vijf jaar serene stilte is Trinity in Technoland terug met een vette reünie op 25 februari aanstaande in Huize Maas te Groningen! Trinity in Technoland is inmiddels overgegaan in Up-projects. Zij hebben de afgelopen jaren zeker niet stil gezeten en organiseerden onder andere het bekende en zeer goed bezochte festival Treats Open Air. Ook staat Up-projects met regelmaat garant voor kleine intieme evenementen zoals T4ped, Het Ballonnetjes feest en nieuwe projecten zoals P.A.P en T.A.P in Pand48. In de afgelopen vijf jaar ontvingen ze verscheidene verzoeken van het publiek om nog een keer een Trinity in Technoland evenement te organiseren. Komende 25 februari is het dan eindelijk zover. Omtrent het vijftienjarig bestaan van het Trinity in Technoland-concept komt Up-projects met een sublieme hoofdact voor dit techno spektakel.

Wat: Estroe & Paul Hazendonk's b-day 2012.

Locatie: Vief & Vuig, Rotterdam.

Datum: zaterdag 25 februari.

Line-up: Estafête, Joe Manish, Paul Hazendonk, Struiwigh.

Entree: 7 euro.

Bijzonderheden: Het begint zo langzamerhand een jaarlijkse traditie te worden: Estroe en Paul Hazendonk die hun krachten bundelen en gezamenlijk hun verjaardag vieren met een feestje. Ook dit jaar is het weer raak en is de intieme ondergrondse techno kelder genaamd Vief & Vuig in het centrum van Rotterdam de locatie op zaterdag 25 februari. Vanzelfsprekend nemen de jarigen zelf plaats in de DJ booth, maar ze hebben ook een aantal vrienden uitgenodigd om het feest compleet te maken.

 

Wat: Trouw op Zondag.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: zondag 26 februari.

Line-up: Josh Wink, Patrice Baumel, Steve Bug.

Entree: 17 euro.

Bijzonderheden: Ze gaan beiden al een tijdje mee en weten als geen ander een vette avond neer te zetten. Josh Wink en Steve Bug zullen speciaal voor Trouw op 26 februari back-2-back gaan tijdens Trouw op Zondag. Dat de twee tijdens deze editie van Trouw op Zondag een back-2-back set gaan doen is vrij uniek. Zo vaak gebeurt het namelijk niet dat twee van zulke namen gelijktijdig in Amsterdam optreden en dan ook nog in deze vorm. Hieruit blijkt maar weer dat Steve Bug en Josh Wink twee drukke baasjes zijn die nog lang niet hun laatste adem hebben uitgeblazen. Trouw resident, en internationale hotshot Patrice Bäumel zal de heren op deze mooie avond bijstaan. Het maakt niet uit op welk tijdstip je Bäumel neerzet, of dit nu 09.00 in de ochtend, primetime of aan het begin van de avond is, hij gooit altijd direct energie de zaal in.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum!Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws