Wil de echte dubstep-pionier nu opstaan?

Partyscene Redactie | 7 februari 2012
headlines

'Ik opende de deur'

Een quote uit een recent interview met dansvloerveteraan Carl Cox, waarin hij claimt dat hij de deuren heeft geopend voor het dubstepgenre, schoot een aantal dubstepproducers maandag flink in het verkeerde keelgat.

Carl Cox 'vond dubstep uit'.In een interview met de Britse website Timeout wordt Cox als volgt geciteerd: “Drie jaar voordat iemand besloot om het dubstep te noemen draaide ik het al, maar ik ben daar nooit bekend mee geworden. Het maakt me niet uit dat de nieuwe generatie producers nu wordt gezien als dubsteppioniers, maar er moest een Carl Cox zijn om de deuren voor ze te openen”.

Een lijvige uitspraak van deze al even lijvige dj en producer, die niet helemaal goed viel bij de Skreams, Plasticians en Scuba’s van deze wereld: de mannen die zich de erkenning voor hun harde werk (o.a. tijdens de FWD>>- avonden in Londen rond de eeuwwisseling, met Hatcha en Kode9) natuurlijk niet zomaar laten afpakken.

Skream vroeg zich via Twitter af over welke pre-dubstep tracks Cox het in hemelsnaam had. Plastician hield het erop dat Carl misschien oude garagetracks bedoelt en samen met Scuba hoopte hij dat het om een misquote gaat. Want de drie gaven aan veel respect voor Cox te hebben en kunnen zich eigenlijk ‘niet voorstellen dat hij dit echt gezegd heeft’.

We zijn benieuwd of dit verhaal nog een staartje krijgt. Kom op Cox, laat eens één van die oude ‘dubstep-sets’ horen dan? :-)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws