Juan Atkins terug met Model 500

Partyscene Redactie | 18 januari 2012
headlines

Legendarisch technoproject uit de dood herrezen

Juan Atkins, bekend van legio aliassen waarmee hij de wereld heeft laten kennismaken met zijn visie op de harde, rauwe elektronische dansmuziek, is terug met één van zijn succesvolste projecten: Model 500. Wie anders dan R&S Records brengt de nieuwe single uit.

Juan Atkins, bekend van legio aliassen waarmee hij de wereld heeft laten kennismaken met zijn visie op de harde, rauwe elektronische dansmuziek, is terug met één van zijn succesvolste projecten: Model 500.

 

Na jarenlange afwezigheid op het productiefront brengt het Belgische houselabel, R&S Records - uit de dood herrezen, in 2010 plots een nieuwe ep van Model 500 uit. De officieuze terugkeer van het legendarische project is een samenwerking van Atkins met technogrootmachten Mike Banks, DJ Skurge, Mark Taylor, met wie hij ook live speelt. Anderhalf jaar later doet Atkins het in de studio weer helemaal alleen.   

Volgens R&S Records is het geluid op de twee tracks tellende single ('A side 'Control' / 'The Messenger') 'deep and punch hard'. Wij wachten nieuwsgierig af en hopen dat Atkins de smaak van het produceren weer te pakken krijgt. De technowereld is zoveel mooier met actieve mensen als Atkins.

In the meantime kun je luisteren naar een fonkelnieuwe podcast van Juan Atkins

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws