Curtis Mayfield-compilatie van Kirk Degiorgio

Partyscene Redactie | 17 januari 2012
headlines

Get Down!

Buiten is het brrrr. Binnen draait de Britse dj/ producer Kirk Degiorgio mooie, broeierige Curtis Mayfield-plaatjes aan elkaar voor RBMA Radio.

Kirk Degiorgio zet Curtis Mayfield in het zonnetje.Deze compilatie is er eentje in de reeks ‘Sound Obsession’ van Red Bull Music Academy Radio, waarin Degiorgio regelmatig tunes van zijn favoriete jazz-, disco- of soulgrootheden bij elkaar zoekt. Deze keer dus tracks van de soul- en funklegende Curtis Mayfield (1942-1999).

Mayfield stond gedurende de jaren ’60 en ’70 niet alleen zelf regelmatig in de hitlijsten met diverse albums en zijn soundtrack voor de film ‘Super Fly’, maar legde ook de basis voor hits van Aretha Franklin, Gladys Knight & The Pips, Bob Marley & The Wailers en vele andere soulartiesten.

Gezien Mayfields betrokkenheid bij de Amerikaanse Civil Rights Movement, zal het vast geen toeval zijn dat Degiorgio zijn twee uur durend eerbetoon aan Curtis rond de feestdag Martin Luther King Day (derde maandag van januari) heeft ingeleverd…

 

Facebook Kirk Degiorgio

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws