Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 13 januari 2012
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

In het tweede weekend van 2012 kun je nog steeds op de bank nabuiken van alle Kerst- en Nieuwjaarsellende. Je kan diezelfde ellende er ook afdansen in de clubs, tijdens dikke nachten met toffe artiesten. Aan jullie de keus.

 

Wat: Format.

Locatie: Air, Amsterdam.

Datum: vrijdag 13 januari.

Line-up:

Area 1: FLIPSE, Juan Sanchez, Sandwell District

Area 2: Delicatesse

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: 2011 zit er op, iedereen is bijgekomen van de jaarwisseling en op 13 januari kan er weer afstand worden gedaan van alle goede voornemens. Op de tweede vrijdag van januari is Format weer terug in thuishaven AIR om het nieuwe jaar op een fantastische en knallende wijze in te luiden met Sandwell District. Onder support van Format gastheer Juan Sanchez, FLIPSE en Delicatesse kan het nieuwe jaar beginnen.

 

 

Perron

Wat: Strictly Techno.

Locatie: Perron, Rotterdam.

Datum: vrijdag 13 januari.

Line-up: Bas Mooy, Flink, Forkowski, Justin Patti, Patriarch Conflicts, Rachid Prins, Radial.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Na twee indrukwekkend edities in 2011 beginnen de mannen van Strictly Techno het nieuwe jaar in stijl met een ouderwets potje genadeloze, diepe, stuwende en rammelende techno vol in je gezicht. Strictly Techno heeft haar plek gevonden in Roffa's rofste club van dit moment. Perron is techno. Perron is een flinke lading beton, een stompend Funktion One sound system en de rauwe ondergrondse sfeer die al zestien jaar kenmerkend is voor de Strictly Techno avonden. Voor wie de eerste twee edities gemist heeft, het was aan! Driemaal is scheepsrecht: meemaken en erbij zijn.

 

Wat: Solomun all night long.

Locatie: Studio80, Amsterdam.

Datum: vrijdag 13 januari.

Line-up:

Studio 01: Solomun

Studio 02: Tom Trago.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Gert van Veen en kornuiten kijken er al maanden naar uit. Aanstaande vrijdag 13 januari is het zo ver; Solomun komt terug naar Studio 80!

Toen de Kroatische Duitser in 2008 voor het eerst naar Amsterdam kwam om te draaien tijdens Voidd, waren de aanwezigen op slag verliefd op de kunsten van deze dj/producer. Gelukkig was deze liefde wederzijds, en Solomun noemde Studio 80 onlangs in een interview zelfs als één van zijn favoriete clubs ter wereld. Match made in heaven, noemen wij dat.

Wat: Click & Woodstock69.  

Locatie: Westerunie, Amsterdam.

Datum: zaterdag 14 januari.

Line-up: Daan Donk, Stefano Richetta, Dinky Chili, Bart Skils, Chris Tietjen, Remy.

Entree: 16 euro.

Bijzonderheden: Never change a winning team. Met deze gedachte luiden Click en Woodstock 69 het nieuwe jaar in. Op zaterdag 14 januari zetten ze samen de eerste Click editie van 2012 neer in de vertrouwde Amsterdamse Westerunie. Kenmerkend voor Click en Woodstock 69 ongedwongen in stijl, sexy techno met een knipoog en met een niet te stillen honger voor de beste en nieuwste elektronische geluiden van ver en om de hoek. Het jaar 2012 wordt geopend met frisse namen en dito geluid. Achter de decks vanuit de Duitse meesterstallen van Cocoon komen Dinky en Dorian Paic, van eigen bodem bekende gezichten Remy, Bart Skils, Daan Donk en organisator Stefano Richetta.

 

Wat: Rauw.

Locatie: Tivoli, Utrecht.

Datum: zaterdag 14 januari.

Line-up: Erol Alkan, Joost van Bellen.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Ook deze editie van Rauw vuurt Joost van Bellen weer een ongenadig harde mix van electro, house en discopunk op je af. Met vanavond de muzikale godfather van Rauw: Erol Alkan! Deze Engelse dj/producer stond in 2001 aan de wieg van de mash-up-rage en brak in 2006 door met bizar goede remixen van The Klaxons, Hot Chip en The Scissor Sisters. O ja, vergeet ook zijn keihard succesvolle samenwerkingen met Boys Noize niet. Kortom: Erol Alkan is een vriend van de show! Vanzelfsprekend draait ook Joost van Bellen zijn snor weer uit model. Is er een Rauwere manier om 2012 te beginnen? 

Tivoli

Wat: Balance.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: zaterdag 14 januari.

Line-up: Serge, Deetron.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Deetron wordt de mix maestro van deze tijd genoemd. Op zijn Balance mix dubbelaar is dat dan ook prima te horen. De mannen van Trouw geven er drie van weg, plus een plek op de gastenlijst voor zaterdag 14 januari. Het enige wat je hoeft te doen is de volgende vraag te beantwoorden: 'Noem drie andere artiesten die ooit eerder een Balance mix cd maakte.' Mailen naar Win@Trouw punt En El.

Wat: Planet Rose 17 years only.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 14 januari.

Line-up:

Area 1: Brent Roozendaal, Deep, Live: Âme

Area 2: Herrfer, Reza Athar, Yashar van den Brandt, Live: Steve Mensink Kelder: Job Jobse, Reza Athar

Entree: 16 euro.

Bijzonderheden: De januari maand staat als altijd 100% in het teken van de Planet Rose verjaardag. 17 jaar wordt de langstlopende clubnacht alweer, bijna volwassen! Om van het laatste kinderfeestje een zeer speciale te maken, hebben we alles uit de kast getrokken om de transitie naar de grote-mensen-wereld zo aangenaam mogelijk te maken.

De house special van de Planet Rose verjaardag ziet de terugkeer van huisfavoriet Ame. En voor het eerst gaat hij 100% live in de Doornroosje booth. Van de mede-eigenaar van het trendsettende house label Innervisions kan je natuurlijk alleen het beste van het beste verwachten en een sneak peak in wat Ame de komende maanden voor ons in petto heeft op release gebied.

Zelden had een DJ een meer toepasselijke naam dan DJ Deep. De Parijse legende draait al een jaartje of 20 mee en is in de diepere house scene een begrip. De eigenaar van Deeply Rooted House schotelt ons maandelijks prachtige parels voor en kent als DJ geen gelijke.

We hoefden niet lang na te denken wie dit fijnproeversbal moest openen: house connaisseur, Drift opper cheese en Amsterdammer met Nijmeegs hart Brent Roozendaal is simpelweg de perfecte kandidaat om als eerste handjes in de lucht te krijgen.

Doornroosje

Wat: Nicolas Jaar live.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: zondag 15 januari.

Line-up: Nicolas Jaar, Valentin Stip.

Entree: 20 euro.

Bijzonderheden: Nicolas Jaar wordt gezien als één van de aanvoerders van een nieuwe golf muziek, waarin het tempo wordt teruggebracht en er ruimte wordt geboden aan meer ‘emoties’. Jaar bestempeld zelf zijn muziek als ‘ritmische melancholie’ waarin hij probeert de luisteraar te vangen in zijn emoties. Met als gevolg dat zijn muziek niet eenvoudig te labelen is. Volgens The Guardian word je letterlijk zijn wereld ingezogen. Dazed & Confused zegt zelfs dat Nicolas Jaar iets heeft weten te bereiken wat slechts enkele electronische muzikanten ooit hebben gedaan. Namelijk het verenigen van techno fans en jazz lovers.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum!Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws