Mutek 2012 nodigt je uit voor virtueel festival

Partyscene Redactie | 25 april 2012
headlines

Plannen om volledige festival te streamen

Als het aan Mutek ligt kunnen we eind mei het complete programma van het festival online bijwonen. Maar daar moeten we wel wat voor doen.

Mutek 2012

Crowdfunding is hot, dat zagen we pas geleden ook al bij het ‘Jazzanova-Like A Band’-filmproject. Via muziekfans probeert nu ook Mutek geld op te halen, voor hun plannen rond een Virtual Festival Studio. De 13e editie van het Canadese festival voor digitale creativiteit en elektronische muziek vindt van 30 mei tot 3 juni plaats in Montreal en heeft o.a. Nicolas Jaar, Jeff Mills, Shackleton, Monolake, Alex Smoke en Apparat in de line-up staan.

Via Mutek TV en Mutek Radio waren onderdelen van het festival in voorgaande jaren al live via internet te volgen. Met een nieuw multimedia platform, de Virtual Festival Studio, wil de organisatie de online ervaring nu nog verder verbeteren. Patti Schmidt van de Mutek-organisatie licht het plan in het onderstaande filmpje verder toe.

In de komende 22 dagen moet er 20.000 dollar bij elkaar worden gebracht om het project te realiseren. Lukt het niet om dat bedrag te bereiken en wordt het plan afgeblazen, dan krijg je je geld terug. Je zou het kunnen zien als een virtueel festivalticket. Meer info vind je hier.

Website Mutek

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws