Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 6 januari 2012
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Wie graag de locale platendraaier om de hoek support, liever niet teveel betaalt voor z'n avondje uit en een broertje dood heeft aan internationale dj-sterren, die kan komend weekend zijn hart luchten.

 

Wat: Contra.  

Locatie: Toffler, Rotterdam.

Datum: vrijdag 6 januari.

Line-up: Burnski, Djuice Joey Macnack, Nino & Frankie.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Contra nodigt elke maand een artiest uit die op het punt van internationaal doorbreken staat. Dat is vrijdag de Britse techno-dj Burnski, bij de burgerlijke stand bekend als James Burnham. Zijn technostijl is muzikaal georiënteerd. Dat wil zeggen dat hij de straffe beats combineert met jazz, triphop, electro of disco.

 

 

Wat: Colors.

Locatie: Tivoli de Helling, Utrecht / Trouw (vrijdag 6 januari), Amsterdam.

Datum: zaterdag 7 januari.

Line-up: Cinnaman, El Maria, Jackmaster.

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: Colors, de kleurrijke UK bass-avond in Trouw, zal in 2012 voor het eerst ook in Tivoli de Helling in Utrecht worden gehouden. Een logische stap voor resident-dj Cinnaman en de Utrechtse dj/promoter El Maria, die voor deze eerste editie op zaterdag 7 januari succesnummer Jackmaster hebben geboekt.

 

Simplon

Wat: Offbeat.

Locatie: Simplon, Gronnigen.

Datum: zaterdag 7 januari.

Line-up: Beatstra, Frenquency, Rustie, Ruwedata.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Het gaat hard met Warp-records wonderkind Rustie. Drie jaar geleden betrad hij de bass-music arena, zij aan zij met genregenoot Hudson Mohawk. Hij heeft samengewerkt met Joker en Starkey en remixes gemaakt voor Modeselektor, Zomby en the Big Pink. Onlangs heeft hij de torenhoge verwachtingen waargemaakt met zijn debuutalbum Glass Swords op Warp.

Op Glass Swords is Rusties voorliefde voor de verre hoeken van de elektronische muziek te horen. Hij laat experiment, creativiteit en durf eindigen in opmerkelijke en vervreemdende producties. Rustie grijpt in zijn producties onder andere terug naar ongepolijste synthesizers uit de jaren '80 popmuziek, en mixt dit met 16-bit game geluiden, psychedelische rock, futuristic bass, soundscapes, hiphop en rauwe techno. Dit alles maakt Rusties sound overweldigend en uniek.

Wat: Planet Rose '17 Years On! - Techno Special.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 7 januari.

Line-up:

Grote zaal: Paul Ritch, Anton Pieete, Okain

Kleine zaal: Planet Rose Allstars: Anelson, Alex Jansen, Timothy Fall, Jimmy Ouwens.

Entree: 16 euro.

Bijzonderheden: De januari maand staat als altijd 100% in het teken van de Planet Rose verjaardag. 17 jaar wordt de langstlopende clubnacht alweer, bijna volwassen!

Het eerste Planet Rose verjaardagsfeest staat geheel in het teken van de moderne varianten van techno. Daarvoor is een internationaal kopstuk, een nationale held en een nieuwkomer, die aan de poort staat te trappelen, opgetrommeld.

De Fransman Paul Ritch heeft de afgelopen jaren wereldwijd heel wat dansvloeren doen ontploffen. Hij is een graag geziene gast op grote feesten als Time Warp en Awakenings en vanavond voor de tweede keer in Nijmegen te bewonderen. Anton Pieete released op Paul's label Quartz en is een van Nederlands bekendste exportproducten als het gaat om de betere stevige dansvloer techno. De Italiaan Okain tenslotte, ook 1 van de centrale artiesten op Paul's Quartz label, is de grote nieuwkomer en iemand waar wij van verwachten nog veel moois te horen.

Wat: Nobody Beats The Drum.

Locatie: 013, Tilburg.

Datum: zaterdag 7 januari.

Line-up: Akkachar, Gomes, Mehrfaut, RipTidE, Walsh, Live: Nobody Beats The Drum.

Entree: 5 euro.

Bijzonderheden: Vandaag komt live/electroformatie Nobody Beats The Drum met hun indrukwekkende “The Amazing 333'' TeleNovem Automaton” Tour naar 013! Nobody Beats The Drum heeft de afgelopen jaren een goede naam opgebouwd met hun energieke live shows en verbazingwekkende videoclips en komt nu met maar liefst 9 schermen de poppodia in Nederland onveilig maken. De kick off van de tour ging van start tijdens het Amsterdam Dance Event. Naast deze overweldigende show komt de release van het nieuwe album Currents waar ze de afgelopen tijd hard aan hebben gewerkt.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum!Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws