Terugblikken op 2011 met Joachim

Partyscene Redactie | 20 december 2011
headlines

‘Ik neem je mee’ is het favoriete nummer van mijn zoontje

2012 staat voor de deur. En dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, terugblikken op 2011 en vooruitkijken naar het komende muzikale jaar. DJ's/producers, platenbazen en organisatoren delen hun hoogte- en dieptepunten met ons. Deze keer Joachim, die we kennen als voorman van Sound Architecture en inmiddels resident dj van de leukste en oudste danceclub van België: Café d’Anvers.

 

Muzikaal hoogtepunt: Klinkt heel gek maar het zijn niet bepaald dance-acts die mij gelijk ter gedachte komen, maar meer artiesten als Gotye, die ik al vroeg dit jaar oppikte. Zo mooi om te zien hoe dat ineens wereldwijd een bom wordt. Ik kocht gister de laatste cd met dvd, waarop hij laat zien hoe zijn muziek tot stand is gekomen. Dat soort mensen inspireren me echt, maar check ook zijn oudere werk.

 

Dan ‘Gers Pardoel’, (Broertje van ons aller Robbie Pardoel) Echt super om te zien hoe een Rotterdamse rapper het zo ver schopt in een korte tijd met zijn hit ‘Ik neem je mee’. Tevens het favoriete nummer van mijn zoontje, als de clip op TV is (10 keer per dag de laatste tijd), dan gaat-ie rondjes draaien en komt-ie naar me toegelopen met een gestrekte hand. Dan mag ik met hem mee. Naar Rome of Parijs.

Gers Pardoel

 

Verder de opmars van steeds meer kwaliteitshouse onder leiding van de Visionquest & Hot Creation boys Seth Troxler& Jamie Jones, die tevens op geheel nonchalante wijze korte metten maakte met de gevestigde orde dit jaar. Getuige ook de Resident Advisor dj top 100.  Kortom; dat is nu ook wel erg mainstream aan het worden, maar liever dat dan al die andere 12 in een dozijn onzin.

Muzikaal dieptepunt: Bij muzikale dieptepunten loop ik weg, of ik zorg wel dat ik er niet ben. Verder Iedereen die het doet zonder ziel en alleen voor geld en status. Die kunnen van mij door de grond zakken. ‘You know who you are.’

Aanstormend talent gespot? Namen die gelijk bij me te binnenschieten, zijn Ultrasoneaka Igor Vicente en Vernon Bara en BP aka Patrick Bruyndonx. Maar pas op: er zijn heel veel nieuwe talenten aan het firmament; veel jonge geesten met frisse ideeën.

 

Beste feest / gig van het afgelopen jaar: Wederom het ‘Kazantip’ Festival Z19 in Popovka  Oekraïne. Met name de eerste dag / after 7 uur set op Heaven. En met stip ‘Tomorrowland’ festival te Boom België. Ook al draaide ik vroeg, wat een groots opgezet festival en mega strakke organisatie, voor mij het beste festival van Europa.

 

Voldeed 2011 aan je verwachtingen? Ja, onverwacht toch wel, gezien het feit dat ik hetvrij rustig aan heb gedaan en veel family-time heb opgenomen en verder niet echt verwachtingen had, mag ik niet klagen. Vooral de start van de maandelijkse Cirque D’Anvers en Sound Architecture avonden, die in stijgende lijn succesvol zijn.

Vrijdag is Joachim te bewonderen in de Antwerpse hotspot: Café D’Anvers. Daar draait-ie samen met o.a. Guido Schneider en Andre Galuzzi. Mijn residentie in Café D’Anvers. Het tevens mogen compileren en mixen van de Café D’Anvers mix cd voor Cirque D’Anvers. De leuke club optredens in binnen en buitenland met name in St Petersburg, Moscow en Berlijn. Ik heb niet veel festivals gedaan dit jaar maar voor mij persoonlijk wel de belangrijkste, dus ik mag niet klagen. Het label heeft met 12 releases in 2011 ook niet te klagen gehad. En mijn zoon is gezond, dus stiekem toch vrij stabiel al kijk uit naar volgend jaar.

 

Wat moet er beter in 2012? Ik moet en zal draaien op het ‘Burning Man’ festival. Datwas dit jaar misgelopen door verkeerde planning, maar voor volgend jaar staat het al op de agenda. Direct door na Kazantip richting de Nevada woestijn.

De Sound Architecture labelavonden nog verder uitbouwen in Café D’Anvers, maar ook wereldwijd, Daarbij hoort natuurlijk ook een strak releaseschema en er liggen heel veel releases op de plank voor 2012, dus dat zit wel goed. En natuurlijk wederom meer tijd maken voor mijn eigen muziek (story of my life). En misschien weer eens iets leuks doen in Rotterdam. Wie weet, er zijn gelukkig weer voldoende locaties in de havenstad

Jouw top 10 favoriete tracks van 2011

1. Azari III & Jamie Jones – Hungry for the power (Jamie Jones rmx)  - Turbo Recordings

2. Noir & Haze – Around (Solomun Vox Remix) – La Musique Fait La Force

3. Guy Gerber – Nothing can be true – Supplement Fax

4. Matilda – Protea original and Deadbeat remixes - Exone

5. Vincenzo, Talking Props – Seduction (Jimpster remix) - Dessous

6. Clockwork – it’s you again – Hot Creations

7. Mathew Jonson – Learning to fly – Minus

8. Technique & yaroslove – Velocity – Pro Tez

9. Kollektiv Turmstrasse – Tristesse (Wareika Remix) – Connaisseur Recordings

10. Cesare vs Disorder, Mikael Stavostrand – LaPlaisir feat Lu&nl – Clink

Vrijdag is Joachim te bewonderen in de Antwerpse hotspot: Café D’Anvers. Daar draait-ie samen met o.a. Guido Schneider en Andre Galuzzi.

Lees ook:

Terugblikken op 2011 met Taras van de Voorde

Terugblikken op 2011 met Thomas Martojo

Terugblikken op 2011 met Nuno dos Santos

Terugblikken op 2011 met Steven Pieters

Terugblikken op 2011 met Estroe

Terugblikken op 2011 met Darko Esser

Terugblikken op 2011 met Michel de Hey

Terugblikken op 2011 met DJ Thelonious

Terugblikken op 2011 met Benny Rodrigues

Terugblikken op 2011 met Vince Watson

Terugblikken op 2011 met Steve Rachmad

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws