Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 16 december 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Enkele weken voor de big bang; Oud & Nieuw, houden de clubpromotors zich een beetje gedeisd, wat de programmering betreft. Maar wie goed zoekt, in bijv. Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Antwerpen en Leiden, vindt wel een partyjuweeltje. Have fun!

 

 

Wat: Late Night Society.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: zaterdag 17 december.

Line-up: Boris Werner, Jef K, Live: William Kouam Djoko.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Alweer ruim een jaar staat Amsterdamse clubnacht Late Night Society voor uitgaan in stijl met een trashy randje. Onovertroffen zijn de edities met oa een allnighter van Visionquest, de meesterlijke set van Hitmachine Maceo Plex en de tropische Hot Creations nacht van het label van Jamie Jones in een tot jungle omgetoverde Trouw.

Op zaterdag 17 december staat LNS haar chique vuurdoop te wachten op de zaterdagnacht en dat laat zich natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. De uit Frankrijk afkomstige en grondlegger van de Parijse house monsieur Jef K is na lange afwezigheid weer terug in onze hoofdstad. Daarnaast maakt host en Trouw-resident William Kouam Djoko eindelijk zijn langverwachte live debuut in een van Amsterdams meest gewaardeerde clubs.

Maassilo

Wat: Now&Wow Fest.  

Locatie: Maassilo, Rotterdam.

Datum: zaterdag 17 december.

Line-up: Geert Wilders Band en vele anderen.

Entree: 25 euro.

Bijzonderheden: Ted Langenbach is na het Watt-debacle toch niet met pensioen gegaan. De Rotterdamse partygoeroe keert zelfs terug naar De Maassilo voor het Now&Wow Fest, dat inmiddels volledig is uitverkocht.  

Ted en Pietra 4000 bezoekers worden er zaterdagavond in de Maassilo verwacht. Hoe anders was dit tijdens de laatste weken dat Now&Wow bivakkeerde in de oude Graansilo aan de Maashaven, voordat het doek viel?

 

Wat: BarBarBar.

Locatie: LVC, Leiden.

Datum: zaterdag 17 december.

Line-up: TLR, Turbopolyp, Live: Unit Moebius

Entree: 8 euro.

Bijzonderheden:Starting as Europe’s only true answer to Underground Resistance, the godfathers of the Hague’s industrial techno/planet rock scene, evolved gradually from deep alienating lo-fi acid house and crazy rigid jack trax (mixing the best of the detroit and chicago styles) to hard pounding dark industrial techno, freaky techno funk pop and mean minimalistic machine music. Raw primitive production and sound (the first 7 albums were recorded on a nearly-broken cassette recorder – it was all they had!), very diverse in style, but always with that typical twisted, paranoid and fucked-up drive, a bad sweaty groove that feels like a mindfuck.

Wat: Canvas op de 7e.

Locatie: Canvas, Amsterdam.

Datum: zaterdag 17 december.

Line-up: Fred P aka Black Jazz Consortium, support by The Full Glass.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Zijn ster is pas net rijzende maar met de wonderschone deephouse op zijn eigen label Soul People Music, en talloze parels op o.a. Underground Quality, Laid, Workshop, Curle & Esperanza kan niemand meer om hem heen, Fred P is een graag geziene gast in clubs als de Panoramabar, Robert Johnson & Fabric, en zijn album Structure is op little white earbuds uitgeroepen tot beste album van 2010.

 

Cafe d'Anvers

Wat: 22 Years Café d’Anvers.

Locatie: Café d’Anvers, Antwerpen.

Datum: zaterdag 17 december.

Line-up: Bartholomeo, BP, Henrik Schwarz, Hermanez, Joachim, Massimo Girardi, Patrick Schmidt, Prinz, Smos.

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: Zaterdag viert Café dAnvers haar 22 jarig bestaan. De club opende haar deuren in 1989 in een voormalige, 16de eeuwse kerk in het midden van het Schipperskwartier te Antwerpen. Sindsdien hebben ‘s werelds beste en bekendste dj’s en producers achter de draaitafels plaatsgenomen. Café dAnvers is een authentieke en een van de oudste houseclubs van Europa. Om haar verjaardag te vieren pakt Café d'Anvers uit met The Wild West. Tijdens deze avond reizen bezoekers af naar het Wilde Westen. Geheel Café d'Anvers zal worden omgetoverd in western stijl waarbij het publiek aangenaam verrast wordt door cowboyacts en animatie. Daarbij kunnen bezoekers ook zelf een cowboy of cowgirl transformatie krijgen en kunnen ze een ritje maken op een wilde rodeostier.

Wat: I Feel Luv.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 17 december.

Line-up:

Grote zaal: Erol Alkan, Rory Philips, Scrambled, Die Lui

Kleine zaal: Just Us, Keljet, oXane, Tha D, Joris Ruyzenaars & Jan Waller.

Entree: 17,50 euro.

Bijzonderheden: Erol Alkan kunnen we met een gerust hart een levende legende noemen. Hij stond in de frontlinies bij de opkomst van electro house en bracht gitaren, rock en punk in dance muziek. Of was het nou electronica in rock en punk? Erol staat naast vele legendarische DJ sets ook bekend als een studio wizard. Hij is een veelgevraagd remixer door menig grote band en act. Van Alter Ego tot Franz Ferdinand en van MGMT to Chemical Brothers. Allen hebben de Alkan treatment tot grote tevredenheid ondergaan. Hij neemt vanavond compagnon Rory Philips mee, met wie hij jaren terug 1 van London's meest roemruchte clubavonden startte: TRASH! Wij zijn dan ook bijzonder verheugd dit duo in Nijmegen te mogen verwelkomen.

Paard van Troje

Wat: State-X New Forms

Locatie: Seven, Den Haag.

Datum: zondag 18 december.

Line-up: Jamie Woon

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: In dubstepkringen deed zijn naam al een tijdje de ronde, maar nu lijkt de jonge Jamie Woon met zijn debuutalbum dé ontdekking van 2011 te zijn geworden.Vormde in de voorgaande jaren artiesten als Burial, James Blake en The XX de voorhoede van de post-dubstep scene, in Jamie Woon lijkt een waardige opvolger te zijn gevonden.

Deze Britse zanger & producer combineert op zijn album soulvolle vocalen met pop, dubstep en electronische  beats tot een warme melancholische soundtrack waaruit een duidelijke liefde voor soulvolle pop spreekt.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum!Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws